In het weekend van 29 tot en met 31 augustus barst met de jaarlijkse Uitmarkt het nieuwe culturele seizoen weer los. De Uitmarkt vindt plaats op en rond het Museumplein en het Leidseplein te Amsterdam.

Reisadvies: kom met het openbaar vervoer!
Wij adviseren je met het openbaar vervoer naar Amsterdam te komen. De binnenstad is op vele plaatsen afgesloten voor autoverkeer. Zie ook www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer. De Uitmarkt locaties zijn met openbaar vervoer van GVB zeer goed bereikbaar. Ook stoppen er diverse bussen van Connexxion bij het Leidseplein en Museumplein vanuit o.a. Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Schiphol en Haarlem. Kijk op www.9292.nl voor de optimale route van deur tot deur.


P+R
Tijdens de Uitmarkt kun je je auto op een van de P+R locaties aan de rand van de stad parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Zo kom je makkelijk, goedkoop en veilig op je bestemming.

Je kunt je auto er 24 uur parkeren en betaalt hiervoor € 8,-. Dit is inclusief gratis openbaar vervoer kaartjes voor maximaal vijf personen. Bij P+R Olympisch Stadion en Sloterdijk kun je ook kiezen voor twee OV-fietsen.

Lees meer over de P+R locaties in Amsterdam
- P+R Zeeburg
- P+R Olympisch Stadion
- P+R Sloterdijk
- P+R ArenA
- P+R World Fashion Centre
- P+R Bos en Lommer
- P+R VUmc (alleen in het weekend geopend)

Daarnaast zijn er twee parkeergarages in de buurt van de Uitmarkt:
- QPark Museumplein
- QPark Europark

Op zondag kan op veel plekken in de omgeving gratis geparkeerd worden, met uitzondering van het directe centrum.
De Uitmarkt is zeer goed bereikbaar met de fiets. Je kunt je fiets gratis bewaakt stallen bij de volgende fietsenstallingen:
- Fietsenstalling Weteringschans: bewaakt (naast Paradiso)
- Fietsenstalling Zieseniskade
- Fietsenstalling Lijnbaansgracht
- Fietsenstalling Raamplein


Meer informatie
Meer informatie kun je vinden op fietsenstallingen amsterdam
sluiten