'De keuze van' is een selectie uit de programmering gemaakt door bekende Nederlanders. In deze rubriek lichten Hadewych Minis, Lange Frans, Pieter Derks, en Vonder & Bloom hun persoonlijke voorkeur wat betreft de Uitmarkt programmering toe aan de hand van een kleine motivatie.


Hadewych Minis
Zaterdagmiddag kun je zien en horen dat Hadewych Minis niet alleen de televisie- en theaterwereld heeft veroverd, maar ook een belangrijke naam is geworden in de muziek. Hadewych maakte een lijstje van haar favoriete optredens op de Uitmarkt.

Vonder & Bloom
Het tweede album van Vonder & Bloom, bestaande uit Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, zal eind oktober verschijnen. Tijdens de Uitmarkt brengen ze vast wat van hun romantische, ingetogen nummers ten gehore. Met liefde delen ze hun aanraders.

Lange Frans
Vrijdagavond kun je genieten van een spetterend optreden van Lange Frans met band en diverse gastartiesten waaronder Lil Kleine en Jayh. De kans is groot dat je hem tijdens de rest van de Uitmarkt tegen het lijf kunt lopen bij één van de volgende voorstellingen!

Pieter Derks
Zaterdagmiddag staat deze vaste cabaretier van De Wereld Draait Door in het DeLaMar Theater met zijn theaterprogramma ‘Van Nature’, maar hij zal zelf ook in het publiek zitten bij Uitmarkt-optredens. Dit zijn z’n aanraders!


Hadewych Minis

Zaterdagmiddag kun je zien en horen dat Hadewych Minis niet alleen de televisie- en theaterwereld heeft veroverd, maar ook een belangrijke naam is geworden in de muziek. Hadewych maakte een lijstje van haar favoriete optredens op de Uitmarkt.


Foto: Eric van Nieuwland
zaterdag 13:00 - 13:30, MERCURE
Mrs. Smit and the boys from Brasil
jazz, wereldmuziek
Mrs. Smit and the Boys From Brasil
Dansen op straat, zingen op de fiets, onbedaarlijk lachen totdat je buikpijn hebt, flirten met iemand in de trein, een compliment geven aan een vreemde. Mrs. Smit And The Boys From Brasil voert campagne tegen de regen, tegen het grijs, tegen doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg en tegen het klagen. Ze maken muziek waar je vrolijk van wordt. Muziek met een positieve boodschap, muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten, muziek die de zon laat schijnen. Met vrolijke popliedjes met Braziliaanse ritmes en teksten in het Engels en Portugees krijgt deze band zelfs de stroefste heupen aan het draaien en de meest vastgeroeste billen aan het schudden. Ze nemen je mee naar verlaten stranden en zwoele, bruisende steden en brengen je thuis als de zon op komt.

Hadewych Minis: ”Lijkt me heerlijk. Lekker dansen op Braziliaanse muziek, ik kan niet wachten!“

bewaar in Mijn Programma


zaterdag 14:00 - 14:30, CONCERTGEBOUW KLEINE ZAAL
Ragazze Kwartet
klassieke muziek, opera
Ragazze kwartet
Het najaarsprogramma van het Ragazze Kwartet, getitelt ’Kreutzersonate’, voert langs de folkloristische en gepassioneerde klanken van de Tsjechische cultuur, met als hart van het programma Janacek’s eerste strijkkwartet: ’Kreutzersonate’, naar het gelijknamige verhaal van Lev Tolstoj. In ’Kreutzersonate’ wordt het indringende verhaal verteld van een echtpaar dat vecht met liefde en lust, trouw en ontrouw, jaloezie en wraak binnen een cultuur waar de verhoudingen tussen mannen en vrouwen op scherp staan. Een dramatisch einde is dan ook onontkoombaar. Sommigen beweren dat de gebeurtenissen van Tolstoj’s verhaal letterlijk in de muziek van Janacek terug te horen zijn. In ieder geval is de zinderende spanning duidelijk voelbaar.

Hadewych Minis: ”Ik kan me echt helemaal overgeven aan hun prachtige virtuoze spel en klanken. Wat een talent en overgave!“

bewaar in Mijn Programma

(c) Stephan Vanfleteren
zaterdag 15:00 - 15:30, DELAMAR THEATER
Dolf Jansen
cabaret
Dolf Jansen.
Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen - rasartiest, mooiprater, dichtregelaar, hoofd afdeling adrem van de gemeente Ouderamstel - 50 is. Vijftig. VIJFTIG... Net als Brad Pitt en Johnny Depp, overigens. Nu is zijn streven dit: nog één keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. Maar ook uitvinden wat topvorm eigenlijk is, en hoeveel dat met gelukkig zijn te maken heeft. Zijn zoektocht - langs masseurs met handen groter dan zijn hoofd, langs knijpers, krakers en knoeiers, van helemaal mindfull naar full body experience - levert een fascinerende voorstelling op over de man en zijn grenzen. En de TOPVORM die nog in hem blijkt te huizen. Wellicht...Verhalen, improvisatie, hilariteit tot voorbij het balkon, poëzie, het geluid van een zwaan en een rusthartslag van 38. Cabaret! Theater! Heel, heel diep gaan!! Kortom: Dolf Jansen in TOPVORM

Hadewych Minis: ”Dolf Jansen in topvorm, daar wil ik bij zijn! Ik hou van zijn snelheid en enthousiasme en kijk uit naar deze show.“

bewaar in Mijn Programma

Foto: Joost de Haas
zaterdag 15:00 - 15:30, MERCURE
Zazí
pop
Zazí
Kom dichterbij. Nee, nog dichterbij. Zo dichtbij dat je alles hoort. Alles ziet. Voelt. Je kunt ze bijna aanraken. Maar pas op: hoe dichterbij je komt, hoe moeilijker je losraakt. Wie deze drie jonge vrouwen heeft horen zingen en zien spelen, is verloren. De zoete humor, de giftige tongen, de bijzondere verhalen en de geweldig eigenzinnige liedjes in vele Europese talen. Talen die je misschien niet verstaat, maar toch begrijpt. Geef je over en sterf fantastisch.

Hadewych Minis: ”Deze vrouwen hebben m'n hart gestolen. Ze kunnen niet alleen prachtig zingen en spelen, ze zien er ook nog eens goddelijk uit.“

bewaar in Mijn Programma


zaterdag 19:30 - 20:00, BELLEVUE KLEINE ZAAL
Henry van Loon
cabaret
Henry van Loon.


Hadewych Minis: ”Ik heb Henry van begin af aan gevolgd en kan niet stoppen hem te volgen. Hij is gewoon echt absurd grappig, maar echt.“

bewaar in Mijn Programma


sluiten