Uitmarkt Junior heeft dit jaar weer veel in petto.
Naast de vijver op het Museumplein is het een waar walhalla voor de jongste Uitmarktbezoekers. Er is een speciale theatertent met intieme voorstellingen, dans, toneel en klassieke muziek waaronder kamermuziek voor de allerkleinsten van Woei! en toneel van NT Jong. Op het Krakelingpodium swingt het de pan uit met Hakim en Kinderen voor Kinderen.

Verschillende musea geven allerlei leuke workshops bij kids@work; knutsel een portret bij FOAM of dans de capoeira bij het Tropenmuseum. Als kers op de taart is er poppenkast, circus én een draaimolen!

zaterdag en zondag vanaf 11:00 uur


Foto: Bowien Verschuuren
zaterdag 11:00 - 11:30, Uitmarkt Theater
NT Jong
jeugd
Kamishibai voor kleuters 4 +
Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt Kamishibai voor kleuters een aantal korte, prachtige, poëtische teksten voor kinderen van o.a. schrijvers als Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je...

Meer informatie »
Bewaar in Mijn Programma »


zaterdag 11:00 - 11:30, Prins Bernhard Cultuurfonds
De Liedjestovenaar
jeugd
en haar Magische Muzikanten
De Liedjestovenaar en haar Magische Muzikanten nemen kinderen mee op een Muzikale ontdekkingsreis. Dit optreden is een voorproef op haar muziek theater voorstelling die op 20 september in première zal gaan in Theater Oostblok met alle liedjes...

Meer informatie »
Bewaar in Mijn Programma »


zaterdag 11:00 - 12:00, Kids@Work
Persmuseum
jeugd
Wie ben jij?
Maak je eigen krant die helemaal over jou gaat! Jij bent journalist, fotograaf en krantenbaas en vult de krant met je eigen inhoud. De mooiste kranten worden tentoongesteld in het Persmuseum.

Meer informatie »
Bewaar in Mijn Programma »


zaterdag 11:30 - 12:00, Krakeling Podium
Dirk Scheele
jeugd
De Liedjesspeeltuin (2+)
Dirk Scheele is de muzikale held van de allerkleinsten! Dagelijks is hij te zien met zijn televisieserie op Nickelodeon. Hij tourt door Nederland en België met zijn voorstelling "Op stap met Dirk Scheele" en "De liedjesspeeltuin" waarvan hij op...

Meer informatie »
Bewaar in Mijn Programma »

Foto: Daniel Gordon
zaterdag 12:00 - 13:00, Kids@Work
Foam Fotografiemuseum Amsterdam
jeugd
Verknip jezelf tot kunst!
Verknip jezelf tot kunst! Bouw een bijzonder portret met Foam Knip en plak jezelf tot kunst in de workshop van Foam! Met de foto?s van fotograaf Daniel Gordon als voorbeeld maak je een spannend portret van jezelf. Je bouwmaterialen zijn de oren...

Meer informatie »
Bewaar in Mijn Programma »

1 2 3 4 5
Snow White en de 7 breakers

30-08-2014
Krakeling Podium


Spiegeltje spiegeltje aan de wand… wie is de beste breakdancer van het land? Danstheatergezelschap Aya blaast het stof van het beroemde sprookje. Snow White weet aan haar moordzuchtige stiefmoeder te ontkomen. In een bos leert ze alle moves en skills van het breakdansen van zeven b-boy dwergen.
Voor iedereen vanaf acht jaar.
Meezingen geblazen

30-08-14
Krakeling Podium


Het Krakeling Podium wordt dit weekend gepresenteerd door drie hele uitbundige tantes die houden van zingen en gek doen. En op zondag kun je luidkeels meezingen met liedjes van de eerste Kinderen voor Kinderen familiemusical Waanzinnig Gedroomd. Wees op tijd, het meezingspektakel begint om 13.00 en om 14.00 uur.
De grote poepshow

31-08-14
Krakeling Podium


De Poepshow is een onsmakelijke en grappige voorstelling over rotzooi. In So You Wanne Be A Poepstar zien we hoeveel afval we produceren en wie vieze handen maakt om het op te ruimen. Hakim speelt een gepensioneerde vuilnisman en presenteert de show.
Jazz voor kinderen

31-08-14
Krakeling Podium


Bij Waarom? Daarom! komen de jongste bezoekers van de Uitmarkt oren en ogen tekort. Een half uur lang luisteren, kijken, dansen, zingen en springen bij jazzliedjes van Mr. Luca.
Workshops in overvloed
Foto: Ivar Pel
zaterdag en zondag
kids@work


Bij kids@work is er oneindig veel te doen. Bouw een bijzonder portret in de workshop van Foam. Swing mee op Afrikaanse beats, maak je eigen krant die helemaal over jou gaat of doe mee aan workshops capoeira en percussie met emmers, pannen en trommels.
Poppenkast op de Dam

30-08-2014


Al 120 jaar Poppenkast op de Dam en zaterdag de hele dag op de Uitmarkt Junior. Jan Klaassen, de bekendste poppenkastpop van Nederland weet zich al jaren uit lastige situaties te redden. Zal hem dat op de Uitmarkt ook lukken?

sluiten