blog

3 inspiratie tips voor bezoek aan Amsterdam

19-10-2021

Het is zeker geweldig om een geweldige dag door te brengen met vrienden, familie of je sportteam! Vooral nu het zomer is, komt de zon vaak tevoorschijn en beginnen veel mensen erop uit te trekken om een stad te verkennen, waaronder het populaire Amsterdam. Onze hoofdstad barst van de musea, prachtige gebouwen, interessante activiteiten, heerlijke restaurants en gezellige bars. Redenen genoeg om naar de hoofdstad te komen om het zelf te ervaren. Maar hoe mooi zou het zijn als je hier op een duurzame manier van kunt genieten? In dit artikel geven we je 3 tips om je op een groene manier te laten genieten van het juweel van Amsterdam.

Geniet van een elektrische cruise

Je dag is pas compleet als je op een elektrische boot in Amsterdam reist. De stad heeft veel mooie gebouwen, die je vanaf de gracht op een unieke manier kunt bewonderen. Zo staat de grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van Amsterdam. Maar mooie gebouwen zijn niet het enige wat je kunt zien vanaf een comfortabele elektrische boot. Amsterdam bruist van leven en de boot is als een levend diorama, vanaf de gracht zie je het hele landschap voorbij trekken.

Over bruisend leven gesproken, van eind december tot begin januari kun je ook een rondvaart door de grachten maken om het Amsterdam Lights Festival te zien. Tijdens dit festival is de stad gevuld met prachtige lichtkunst gemaakt van LED-verlichting. Het festival wordt gebruikt om innovaties binnen de LED-industrie te laten zien, zodat anderen kunnen worden geïnspireerd om deze innovaties over te nemen. Zo maken we de wereld weer groener.

U wilt stadsrondleidingen combineren met vrijgezellenfeesten, etc. Dit is ook een optie. Kies dan voor Amsterdam Wine Cruise. Hiermee kunt u in de open bar genieten van al het prachtige landschap dat de hoofdstad te bieden heeft.

Tot slot hopen we natuurlijk dat toekomstige generaties kunnen genieten van Amsterdam, alle kleine beetjes helpen. Daarom ruimt Starboard Boats regelmatig het kanaal op om plastic en ander afval uit het kanaal te vissen. Het plastic wordt vervolgens gerecycled tot andere producten. wonderbaarlijk!

Huur een fiets

Ook zijn er plekken die niet per boot te bereiken zijn, zoals de Dam, het Van Gogh Museum of het Museumplein. Nu kun je natuurlijk de bus nemen om deze plekken te bezoeken of een taxi bellen, maar je kunt ook een fiets huren. Door heel Amsterdam vind je plekken waar je fietsen kunt huren, zowel handig als handig. Zo kun je deze mooie plekjes emissievrij bezoeken, wat niet het enige voordeel is. Je houdt tegelijkertijd van sporten en je zult onderweg meer steden zien! Redenen genoeg om een fiets te huren om Amsterdam te verkennen.

Bezoek goede kringloopwinkels en antiekwinkels

Amsterdam staat bekend om de Kalverstraat, waar veel winkels zijn waar je heerlijk een dagje kunt shoppen. Voor liefhebbers van dure merken staat Amsterdam bekend om de P.C Hooftstraat, waar winkels van Gucci en Calvin Klein te vinden zijn. U bent echter bij de kringloop- en antiekwinkels in Amsterdam terecht gekomen. Je vindt er hier tientallen, vol met unieke en mooie tweedehands producten. Dus wil je na een dagje Amsterdam producten mee naar huis nemen die niemand bezit? Dan moet je eens kijken bij tweedehandswinkels. Als kers op de taart zijn de prijzen van deze producten doorgaans scherp en kunt u bijdragen aan een groenere wereld.

Vragen over dit artikel?