blog

3 tips voor een makkelijker leven in Amsterdam!

12-10-2021

Je druk maken om van alles en de lat soms wel erg hoog leggen voor jezelf? Dan vergeet je hoogstwaarschijnlijk om echt te genieten en te ontspannen. Maar hoe kan je wat makkelijker leven? We geven je hier graag wat tips die je daarbij op weg kunnen helpen.

Je mag ook nee zeggen

Ben jij iemand die continu voor een ander klaarstaat? Is dat ook niet een goede eigenschap van elke Amsterdammer? Die alles aan de kant schuift om eerst een ander te helpen? Heel aardig en behulpzaam maar het zorgt er meestal ook wel voor dat je daardoor toch een beetje in de stress schiet om alle ballen maar goed in de lucht te houden. Punt een loop je dan echt jezelf voorbij en punt twee zeg eens eerlijk je kan echt niet alle ballen perfect in de lucht houden. Hoe graag je dat ook wil. Om het leven wat makkelijker te maken mag je ook best eens nee zeggen als iemand wat aan je vraagt. Je hoeft niet altijd meteen voor iedereen te rennen en te vliegen. Dat zorgt voor minder stress en ook wat meer tijd voor jezelf. Het maakt het allemaal wat makkelijker.

Blijf positief denken

Misschien ben je geneigd om soms wat negatief te denken. Zie je gemakkelijk overal wat beren op de weg of denk je in sommige situaties altijd eerst aan iets wat er eventueel voor narigheid zou kunnen gebeuren. Probeer dat te veranderen. Uiteindelijk schiet je er niets mee op en kost het je alleen maar energie. Blijf als het kan positief denken. Denk niet van tevoren al dat lukt toch niet of dat doe ik maar niet want ik zou kunnen vallen of ik kan een ongeluk krijgen.
Probeer wat meer van het positieve uit te gaan. Dat maakt het leven en stuk makkelijker voor jezelf. Dus niet denken ik ga maar niet op visite bij de buren of een collega want ze vinden me toch niet echt aardig. Maar denk liever wat leuk dat ze mij uitnodigen en ik ga er met plezier naar toe en neem ook even een leuk bloemetje voor ze mee.

Goed is goed genoeg

Nog een tip om makkelijker te leven is alles wat minder perfect willen doen. Goed is goed genoeg moet je maar denken. Dit valt voor iemand ie heel perfectionistisch is niet mee. Maar probeer het toch wat los te laten.
Bellen je vrienden onverwacht op dat ze over een uur willen langskomen in je appartement in Amsterdam en je bent nog niet toegekomen om je huis goed schoon te maken en op te ruimen. Maak je er niet te druk over goed is goed genoeg. Laat het een beetje los en geniet van de gezelligheid met je vrienden in plaats van dat je je druk maakt omdat er wat stof ligt. Dat maakt je leven ook wat makkelijker.

Vragen over dit artikel?