blog

5 vakantiebestemmingen binnen 2 uurtjes vliegen van Amsterdam

07-01-2022

Een toffe bestemming bereiken in de tijd van een toffe film? In dit artikel delen we enkele top vakantiebestemmingen waar je zon bent vanaf onze hoofdstad. Je hoeft echt niet minimaal twaalf uur in het vliegtuig te zitten om op de plek van je dromen te komen. Vanuit Amsterdam zijn de volgende plaatsen binnen tweeënhalf uur vliegen te vinden.

1. Toscane

De combinatie van het prachtige landschap van de Tyrrheense kust, kunst van wereldklasse, heerlijk eten en prachtige stranden zal je gekste verbeelding overtreffen. Vlieg in twee uur naar Pisa of Florence, slenter door historische steden, proef wijn, smul van eten, maak foto’s van de beroemde toren van Pisa en koel af op de stranden van Baratti en San Vincenzo.

2. Zuid-Frankrijk

In minder dan twee uur vlieg je naar Nice of Marseille, waar de zonnige Côte d’Azur en de Provence aan je voeten liggen. Wandel met het hele gezin over het uitgestrekte zandstrand en maak een avontuurlijke huttentocht in Frankrijk, zit op het terras van de bruisende stad, bezoek de levendige markt en verken het landschap vol lavendel, eeuwenoude olijfgaarden en kliffen.

3. Istrië, Kroatië

Verse zeevruchten, witte truffels, wilde asperges, olijfolie en bekroonde topwijnen, vermengd met de historische charme van dit paradijs, zullen je het gevoel geven dat je in het paradijs bent beland wanneer je in Istrië aankomt. In slechts twee uur varen ontdek je adembenemend mooie kustlijnen en prachtig helder water. De populariteit van Kroatië bij het publiek is niet erg hoog, enerzijds jammer en anderzijds om het land op te fleuren. Hier kun je nog ongestoord zonnen op vele kleine eilandjes langs de kust.

4. Balearen, Spanje

In de Middellandse Zee, op twee uur vliegen van Amsterdam, vind je het eilandenkwartet Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Deze eilanden horen bij Spanje. Ibiza en Formentera zijn tegenpolen. Op Ibiza draait het vooral om zien, bekeken worden en dansen op de beat. Formentera zelf is rustig. Het nachtleven van Mallorca is ook legendarisch. Voor meer kou en toch in de menigte is Menorca een goede keuze. Alle eilanden zijn prachtig groen, waardoor je een vreemd landschap hebt dat je niet mag missen tijdens de eilandtour.

5. Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Iedereen weet dat je een goede tijd kunt doorbrengen op een korte vlucht naar Londen. Maar ben je ook in het bruisende Birmingham geweest? Pittoreske grachten, watersportattracties, een grote verscheidenheid aan gastronomische restaurants, geheime cocktailbars, ambachtelijke brouwerijen, eersteklas musea en galerieën domineren hier. Iedereen heeft wel iets passends. Een bezoek waard!

Al deze bestemmingen bereik je door vanaf Amsterdam een paar uur te vliegen, mits je dus geen vertraging hebt. Dan duurt het uiteraard wat langer. Maar naar onze mening zijn de bestemmingen zo mooi dat het de vertraging dan wel waard is. Het kan voorkomen dat een vlucht vertraagd vergoeding aanvragen is dan de beste optie.

Vragen over dit artikel?