blog

Dagje Amsterdam: huur een fiets!

18-05-2022

Denk je aan een dagje Amsterdam, dan denk je waarschijnlijk al snel aan het bezoeken van alle toeristische trekpleisters. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is misschien nog minstens zo leuk om een keer wat trekpleisters buiten de stad te bezoeken. Dit doe je natuurlijk het beste op de fiets. Je voorkomt hierdoor files op de weg, hoge parkeerkosten en je bent lekker mobiel. Redenen genoeg dus om de activiteit een keertje uit te proberen met je partner of met een groep vrienden.

Ontdek de minder bekende plekken van Amsterdam door een langere fietstocht te maken

Door te kiezen voor een langere fietstocht, ontdek je de minder bekende plekken van Amsterdam en in de nabije regio. Daarnaast geniet je van fantastische landschappen en je komt onderweg meer dan genoeg bankjes in de natuur of terrasjes tegen om een welverdiende pauze te houden. Tip! Kies er altijd voor om je fietsrit van tevoren uit te stippelen. Zo krijg je een erg goed indicatie van de duur en het aantal kilometers dat je gaat maken en weet je zeker dat de fietsrit goed past bij je ervaring en de conditie op dit moment.

Het ideale uitje tijdens ieder seizoen van het jaar

Een ritje op de fiets heeft tijdens ieder seizoen van het jaar weer zijn eigen charme. Door het wisselende landschap is het op iedere dag van het jaar een waar feestje om te fietsen in eigen land. 

Zorg ervoor dat je voorbereid aan je fietsrit start met de juiste kleding

Als je kiest voor het fietsen van lange afstanden, dan is het enorm belangrijk dat je investeert in de juiste fietskleding. Voor zowel heren als dames zijn er altijd aparte collecties, zodat je altijd zeker kunt zijn van een perfecte pasvorm. Hierdoor stap je comfortabel op de fiets en weet je zeker dat je comfortabel blijft fietsen na vele kilometers. 

De voordelen van kwalitatief goede kleding voor op de fiets

Er zijn tal van redenen waarom het kopen van fietskleding een erg slimme keuze is. Deze kleding staat namelijk bekend om het extreem hoge comfort, sluit strak aan en voert zweet effectief af. Daarnaast is de meeste kleding ook voorzien van reflecterende details, zodat je tijdens een flitsrit in de schemering of in de regen erg goed zichtbaar bent. 

Vragen over dit artikel?