blog

De mooiste fotolocaties in Amsterdam

16-06-2022

Mooie foto’s maken in Amsterda

Amsterdam is een hele mooie stad en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. En dat is niet voor niets. Er is super veel te doen en je kunt er uren rondlopen als je dat zou willen. Maar niet alleen om die reden is Amsterdam zo bekend. Ook is het heel erg fotogeniek. Elke fotograaf of toerist maakt hier maar al te graag foto’s. Maar wat zijn in Amsterdam de mooiste plekken om foto’s te maken?

Waar vind je de mooiste fotolocaties?

Amsterdam kent heel veel mooie plekken waar je eindeloos rond kunt kijken en foto’s kunt nemen. Maar toch zijn er een aantal die eruit springen.

De magere brug bijvoorbeeld. Deze brug is op zichzelf niet zo heel erg bijzonder als je het vergelijkt met andere ophaalbruggen. Maar wat deze brug zo bijzonder maakt, zijn alle lichtjes als het donker is. Dan kan je met je bootje onder de brug varen, en tegelijkertijd genieten van de prachtige lichtjes.

Ook het Oosterdok is adembenemend mooi in het donker. Het lijkt net op een sprookje als je er langs loopt. Het schip is in het donker erg mooi verlicht, net als de gebouwen om het schip heen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een erg mooi plaatje waar je een foto van kunt nemen.

Het Amsterdamse bos is ook zeker een aanrader als je mooie foto’s wilt maken.
Het is er echt heel erg mooi en rustig. Je kunt er uren in rondwandelen en genieten van de mooie natuur. En bij een mooie zonsondergang kun je geweldig mooie foto’s maken. Je zult hier absoluut geen spijt van krijgen.

Waar en hoe koop je een goede camera?

Natuurlijk wil je de beste foto’s maken. Maar daarvoor zul je aan alleen je telefoon niet genoeg hebben. Is fotografen namelijk jouw hobby, dan is het noodzakelijk een goede camera aan te schaffen. Dit kun je bijvoorbeeld bij een fotowinkel doen. En dan is voor een fotowinkel Amsterdam een hele goede plek.
Je hebt hier eindeloos veel fotowinkels die je goed kunnen helpen met het uitzoeken van een goede camera. Wees hier zeker niet te snel in en neem alle tijd. Want voor een camera ben je best veel geld kwijt, en dan wil je natuurlijk wel dat je een kwalitatief goede camera hebt.

Hoe krijg je goede kwaliteit foto’s?

Als je goede kwaliteit foto’s wilt, moet je er eerst natuurlijk voor zorgen dat je een goede camera hebt. Pas dan kun je gaan genieten van de mooie foto’s die je gemaakt hebt. En deze goede kwaliteit foto’s kan je in een fotowinkel laten ontwikkelen en meenemen naar huis. Zo heb je iets moois om op terug te kijken van een paar dagen Amsterdam. En als je wilt, kun je ze zelfs heel erg groot laten uitprinten zodat je die foto eventueel thuis in je woonkamer op kunt hangen.

En op die manier kun je dan elke dag genieten van de prachtige foto’s die je hebt gemaakt in Amsterdam!

Vragen over dit artikel?