blog

De mooiste parken van Amsterdam

05-01-2022

Welk seizoen het ook is, als inwoner van Amsterdam is het soms heerlijk om even aan alle drukte te kunnen ontsnappen. En waar kan dat beter dan in één van de vele parken die de stad rijk is? Daarom delen we in dit artikel de mooiste Amsterdamse parken met je.

1. Vondelpark

Bij uitstek het grootste én bekendste park van Amsterdam. Het park is echter zó groot dat er altijd wel een rustig plekje te vinden is. Het park bevat ook diverse horecagelegenheden.

 2. Sarpathipark

Dit relatief kleine doch zeer gezellige park ligt in een van de leukste wijken van Amsterdam: de Pijp. Haal wat lekkers bij één van de omliggende cafés of op de hectische Albert Cuyp Markt en strijk rustig neer op een parkbank in het groen.

3. Beatrixpark

Dit park vind je in Amsterdam-Zuid en is erg groot, rustig en divers. Er is een pierenbad voor kinderen, een groot grasveld en je kunt er struinen door de kruidentuin en verschillende kunstwerken bekijken.

4. Oosterpark

Dit ruime park in het gezellige Amsterdam-Oost heeft genoeg plekken waar je rustig en fijn kunt neerstrijken. Tevens is het park zeer kindvriendelijk. Er is namelijk een pierenbad en een leuke speeltuin.

5. Westerpark

Het Westerpark heeft bijzonder veel te bieden: cafés, arcade games, bioscoop, chocoladefabriek én een brouwerij. En natuurlijk een hoop groen! Er is in ieder geval genoeg te doen om er een dag mee te kunnen vullen.

6. Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse bos kun je uitgebreid genieten van de natuur, een mooie wandeling of een tochtje met een waterfiets. Ook heeft het een ware geitenboerderij. Er is genoeg te doen en zien.

7. Sloterplas

De Sloterplas is perfect voor een middagje zwemen en relaxen. Er is altijd wel een rustig plekje te vinden. Geen zin om te zwemmen? De omtrek van de plas is 5,6km, dus ook voor fietsers en wandelaars is dit park het bezoeken waard.

8. Het Twiske

Een stukje boven Amsterdam ligt recreatiegebied het Twiske. Dit gebied is perfect voor een dagje in de natuur. Je kunt er zwemmen, wandelen, fietsen of gewoon even lekker tot rust komen.

Vragen over dit artikel?