blog

De mooiste plekken om te suppen in Amsterdam

03-08-2022

Suppen is een watersport die de laatste tijd erg in opkomst is. Als je je op een warme dag in de omgeving van water bevindt, is de kans groot dat je verschillende supboarden zult spotten. Suppen staat voor Stand up Paddle en is vooral vanwege de toegankelijkheid van de sport zeer geliefd. Het is niet moeilijk om onder de knie te krijgen en je hebt eigenlijk alleen maar een supboard nodig. Daarna kan je urenlang heerlijk op het water genieten van de natuur en zowel lichaam als geest helemaal ontspannen. Nederland kent vele prachtige plekken om te suppen, ook in onze hoofdstad. In het onderstaande artikel kan je een overzicht vinden van de mooiste plekken om te suppen in Amsterdam.

Geniet van stad en natuur op de Amstel

De Amstel is een zeer geliefde plek om te suppen. En dat is natuurlijk niet voor niets zo. Suppen op de Amstel geeft je twee verschillende mogelijkheden. Zo kan je richting het centrum gaan en genieten van de stad tijdens een rondje over de grachten. Echter geeft suppen op de Amstel je ook de gelegenheid om de natuur op te zoeken. Vanaf deze locatie kan je je binnen no-time in het rustgevende poldergebied bevinden en heb je een prachtig uitzicht over het weidelandschap van Amsterdam. Heb je zelf geen sup? Geen probleem! Op de Amstel zijn namelijk diverse plekken te vinden waar je een supboard kunt huren.

Zoek de gezelligheid van de Sloterplas op

Een tweede plek in Amsterdam die zich uitstekend leent om te suppen is de Sloterplas. Vooral op warmere zomerdag is het hier heerlijk vertoeven. Maak een rondje in het natuurgebied en geniet van dit mooie stukje groen binnen de stad. Een groot voordeel is dat je na het suppen lekker op het strand kan gaan liggen en een hapje en drankje kunt nemen bij één van de verschillende horeca gelegenheden.

Suppen over de Amsterdamse grachten

Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn vele grachten. Deze grachten lenen zich uitstekend om jouw supboard in te water te laten. Maak een ronde langs jouw favoriete plekken in de stad en drink een drankje bij één van de vele cafés. Naast alleen over de grachten suppen, kan je er ook voor kiezen om mee te doen aan een speciale ‘Canal Sup Tour.’ Hierbij ga je begeleid in groepen suppend langs de mooiste plekjes van de stad.

De vele mogelijkheden van Amsterdam

Amsterdam is een uitstekende plek om te suppen. Er zijn in de stad verschillende mooie gebieden en routes te vinden waar jij jouw supboard uit kan testen. Of je nu zelf op pad wil gaan met jouw eigen board, er eentje wil huren of mee wil doen aan een georganiseerde tour, het kan hier allemaal! Geniet van zon, zee, water en natuur en kom helemaal tot rust tijdens een mooie suptocht in onze hoofdstad!

Vragen over dit artikel?