blog

Duurzaam leven in de randstad

12-10-2021

Verhuizen is momenteel niet zo eenvoudig omdat de vraag naar woningen groot is en het aanbod beperkt. Daarnaast zijn de huizenprijzen fors gestegen. Als u niet kunt verhuizen, is investeren in uw eigen huis een zeer goede keuze. We geven je tips om je huis in 2021 duurzamer te maken. Zonnepanelen Nou, het is simpel, maar feit blijft dat zonnepanelen een goede investering zijn en bijdragen aan een duurzamere wereld. Verhuis natuurlijk niet op korte termijn, want de investering in zonnepanelen is in zo’n 5 tot 7 jaar terugverdiend. Mocht u toch het idee hebben om op korte termijn te verhuizen, dan kunt u ervoor kiezen om zonnepanelen te huren in plaats van ze te kopen. Kijk naar de zonnepanelen van Greenchoice. Zonnepanelen zijn een goede investering en kunnen u energiekosten besparen.

Zonneboilers

Wilt u toch besparen op uw gasrekening? Kies dan voor een zonneboiler in huis. Met zonneboilers kunt u de uitstoot van kooldioxide verminderen en daarmee de klimaatverandering tegengaan. Volgens de gegevens van de Consumentenbond kan een zonneboiler voor een gewoon gezin van 4 personen ongeveer de helft van het luchtverbruik aan warm water besparen. Dit is ongeveer 150,00 euro per jaar. Dit betekent dat uw investering in zonneboilers zich pas over ongeveer 20 jaar terugbetaalt. De verwachting is echter dat de prijs van aardgas in de toekomst sterk zal stijgen. Dan verdient u uw zonneboiler sneller terug. Tegelijkertijd heb je inderdaad bijgedragen aan een duurzamere wereld!

Warmtepomp of nieuwe centrale verwarming

Een andere goede optie voor een duurzamer leven is het vervangen van de oude cv-ketel. Nieuwe ketels zijn doorgaans zuiniger. In plaats van een nieuwe cv-ketel kunt u ook overstappen op een warmtepomp. Warmtepomp is een economische en duurzame oplossing voor het verwarmen van woningen. De pomp maakt gebruik van energie uit de bodem, buitenlucht of grondwater. isolatie Wilt u niet investeren in nieuwe apparatuur? Een snelle manier om uw huis te verduurzamen is door het dak of de spouwmuren te isoleren. Door een betere isolatie komt er in de winter minder airco het huis binnen, waardoor je minder moet verbranden. In de warme zomer blijft je huis ook lekker koel, en nu lijkt het erop dat de zomer steeds warmer wordt! Je kunt trouwens ook je interieur updaten om je woning beter te isoleren!

Vragen over dit artikel?