blog

Een sfeervolle projectinrichting voor de horeca

29-07-2022

Een van de belangrijkste speerpunten van de horeca is beleving. Een deel van die beleving wordt door middel van project inrichting geleverd. Gasten moeten enerzijds onbezorgd kunnen genieten van het moment tijdens hun lunch of etentje, maar anderzijds moeten ze ook onder de indruk zijn van de inrichting. Dit is allemaal onderdeel van de experience. In dit blogartikel vertellen we jou graag wat je moet weten over een sfeervolle horeca inrichting.

De basis voor een horeca project

Het allerbelangrijkste bij de inrichting van het project in de horeca is het gevoel van welkom zijn bij de gasten. Het maakt hierbij niet uit of je nou in een moderne lunchroom komt of bij een familierestaurant, je moet bij elke vorm van horeca gastvrijheid voelen. Het interieur draagt hier aan bij. Het is erg belangrijk dat je een stijl kiest bij de inrichting en dat deze stijl bij jouw bedrijf past. Als je een moderne restaurant hebt, moet het interieur hierbij passen. Als je een klassiek restaurant hebt, past een super moderne inrichting minder goed. Welke stijl je ook kiest, een paar factoren zijn altijd belangrijk. Deze factoren zijn comfortabel meubilair, een goed lichtplan, een sfeervolle bar en aankleding van het geheel

Comfortabel meubilair

Als je naar een horecagelegenheid gaat is het fijn dat je wel comfortabel kan zitten. Een stoel met een comfortabele zit en een stevige tafel zijn belangrijk. Het maakt niet uit of je nou gaat ontbijten, lunchen, brunchen of dineren, je wil eenmaal lekker zitten. Als gasten niet lekker kunnen zitten ervaren ze de hele ervaring als minder positief, en dat is super zonde van al het harde werk. Kies voor meubilair in kleuren die aansluiten bij jouw bedrijf.

Goede verlichting

Een groot deel van de sfeer in een ruimte wordt bepaald door de verlichting. Een verlichtingsplan hoor functioneel, sfeervol en passend te zijn bij de rest van het interieur. De verlichting kan enorm veel sfeer brengen als het goed geregeld is, maar ook de sfeer verpesten als het niet goed afgesteld is.

Een sfeervolle bar

Bijna elke horecagelegenheid heeft wel een barretje in de inrichting. Uiteindelijk komt iedereen voor het drinken en dit komt van de bar. Geef deze bar iets speciaals, waardoor gasten een wow-effect beleven als ze het zien.

Aankleding van het geheel

Nu alle belangrijke onderdelen afgevinkt zijn is het tijd om de laatste puntjes af te werken. Bij de aankleding van het geheel wordt alles samen gebracht en wordt de inrichting een synergetisch geheel. Plaats wat planten, kaarsjes of kussentjes voor wat laatste bonuspunten.

Vragen over dit artikel?