blog

Hoe verzeker jij je brommer het beste in Amsterdam?

20-07-2022

Amsterdam is een grote, drukke stad. Wij kunnen ons voorstellen dat jij je sneller door de drukte wilt voortbewegen dan mogelijk is met een auto. Hiervoor is een brommer, scooter of een snorscooter ontzettend makkelijk. Belangrijk is het om jouw bromfiets goed te verzekeren tegen ongevallen, schade en diefstal. Hoe doe je dat eigenlijk? Welke verzekeringen zijn er? Waar moet je op letten?

Wat is een bromfietsverzekering?

De bromfietsverzekering is een gezamenlijke benaming voor de brommerverzekering, scooterverzekering en snorscooter verzekering. Het verzekeren van jouw bromfiets is altijd verplicht. Je hebt ten minste een WA-bromfietsverzekering nodig, maar je kunt deze dekking uitbreiden. Dit hangt onder meer af van de leeftijd van jouw brommer, de leeftijd van de jongste bestuurder en het gebied waar je woont. Op die manier wordt dan jouw premie berekent.

Welke dekking past bij mij?

Zoals al eerder benoemd heb je tenminste een WA-bromfietsverzekering nodig. Veroorzaak jij schade aan een ander, dan is dit gedekt. Wil jij ook de schade aan jouw eigen bromfiets meeverzekeren? Kies dan voor een uitgebreidere dekking. Deze WA-basisdekking kun je het beste kiezen als jij een wat oudere bromfiets hebt met een lage dagwaarde.

De uitgebreidere dekkingen

Met een WA+ Beperkt Casco verzekering is jouw bromfiets ook verzekerd voor diefstal en brand. Ook worden schade door poging tot diefstal en joyriding vergoed. Dit is een goede medium dekking. Wil je de meest uitgebreide dekking? Kies dan voor een Allriskverzekering. Zo is jouw bromfiets compleet verzekerd tegen schade aan en door anderen, diefstal, storm en brand en aanrijdingen. Deze verzekering is het meest geschikt voor de duurdere, nieuwere bromfietsen. Een Allrisk Verzekering hoeft niet duur te zijn. Let er wel op dat bij diefstal pas wordt uitgekeerd als kan worden bewezen dat jij alles hebt gedaan om de diefstal te voorkomen, bijvoorbeeld door een goed slot.

Hoe kies je de beste verzekering?

Jouw bromfietsverzekering kun je online vergelijken. Op de website vul je de berekeningstool in waarin je moet invullen wat het chassisnummer en het kenteken van jouw bromfiets zijn, waar jij woont en hoe oud de jongste bestuurder is. Er komt dan een lijst met de best passende verzekeraars en dekkingen voor jou uit. Bekijk niet alleen de premie, maar check ook de polisvoorwaarden van de verzekering om te kijken wat er allemaal binnen de dekking valt. Heb jij jouw bromfietsverzekering gevonden? Dan kun jij online op dezelfde website jouw verzekering afsluiten. Dat is handig!

Wat zijn de voordelen van online verzekeren?

Het voordeel van jouw brommer verzekeren online is dat jij meerdere verzekeringen kunt vergelijken en meestal op dezelfde website jouw gewenste verzekering kunt afsluiten. Zo weet jij gelijk waar je aan toe bent. Als jij vragen hebt over jouw brommer verzekeren online dan kun jij contact opnemen met de vergelijkingswebsite en zij helpen jou gelijk verder. Vergelijkingswebsites zijn onafhankelijk en daardoor helpen zij jou aan de beste bromfietsverzekering voor jou. Zo weet jij altijd gelijk waar je aan toe bent. Makkelijker kan haast niet!

Vragen over dit artikel?