blog

Je huis verkopen in Amsterdam? Even een paar tips

24-01-2022

Als je een huis hebt in een grote Nederlandse stad, heeft je huis zeker iets te bieden. Een plek in de stad is over het algemeen erg populair, en de huizenprijzen zijn dan ook niet de laagste van het land. Als je echter wilt verhuizen, is de kans groot dat  je ook iets terug moet kopen. Het zou leuk zijn om wat geld te verdienen met verhuizen. Op die manier kun je jouw huis met winst verkopen en in ruil daarvoor een goedkopere kopen. Maar hoe doe je het? Lees snel verder!

Heb je een populaire plek?

Zoals je weet zijn bijna alle huizen in grote Nederlandse steden schaars. De meeste mensen wonen graag dicht bij waar ze werken en nemen het feit aan dat alles dichtbij is. Zoals we allemaal weten, is de prijs van Randstad erg hoog. Wil je jouw huis in Amsterdam verkopen? Het is dan belangrijk dat je weet hoeveel je aan de verkopen kunt verdienen. Profiteer dus van het feit dat Amsterdamse woningen bij de meeste mensen in trek zijn. Pas je prijs daarop aan en voila: je verkoopt je huis om geld te verdienen! Zoek hulp bij een makelaar: hij weet wat wel en niet kan.

Mond tot oor reclame

Een goede manier van reclame of dus aandacht te vragen voor jouw woning is om je eigen netwerk in te zetten. Zet je huis op Facebook en vraag naar de ervaring van vrienden en kennissen om die feedback online te delen. Mensen houden van reviews. Net als bij de bekende actievandedag reviews zijn ook ervaringen van anderen in de huizenmarkt niet meer weg te denken. Zeker in onze hoofdstad lijkt het er op dat als je als business of als particulier geen ervaringen online hebt staan er niet snel voor jou gekozen wordt. Kijk maar eens naar tiqets reviews in Amsterdam. Die hebben het goed voor elkaar en weten welke waarden ze hangen aan die eerlijke beoordelingen. En zo geldt het ook bij de verkoop van je huis.

Mensen over de vloer van heinde en ver

Het klinkt natuurlijk niet zo vreemd als we zeggen dat je ongetwijfeld bezoek krijgt van enkele geïnteresseerden. Dit zijn mensen die oprechte interesse hebben in je huis en met eigen ogen willen zien of deze plek echt iets voor hen is. Zorg er dus voor dat je woning er tijdens de bezichtiging altijd netjes en overspannen uitziet. Als je je woning snel wilt verkopen, maak dan natuurlijk een onvergetelijke indruk! Daarnaast is het belangrijk om je huis zo neutraal mogelijk te houden. Bewaar daarom persoonlijke spullen zoals foto’s en souvenirs op de open dag. Het is ook belangrijk om je huis lekker te laten ruiken. Zet dus de dag voor de open dag deuren en ramen open om de lucht door te laten.

Vragen over dit artikel?