blog

Jouw gids van Amsterdam

17-03-2022

Amsterdam is een van de grootste kleine steden ter wereld. Van Amsterdamse grachten tot wereldberoemde Amsterdamse musea en historische Amsterdamse bezienswaardigheden, het is een van de meest romantische en mooiste steden van Europa. Een rondvaart maken is een populaire manier om de stad te zien vanuit het perspectief van de vele en lange grachten.

Toeristeninformatie

Amsterdam staat bekend om zijn tolerantie en diversiteit. De stad heeft alle voordelen die een grote stad moet hebben: bruisend Amsterdams nachtleven, rijke cultuur, vele internationale restaurants, goed geregeld vervoer – maar het is rustig, en grotendeels dankzij de uitgestrekte grachten, weinig wegverkeer. Je kunt er overal komen met je Cortina elektrische fiets. In deze stad is je bestemming nooit ver weg, maar koop een fiets voor een authentieke lokale ervaring. En als je langer blijft, overweeg dan een dagtrip vanuit Amsterdam om ook de omliggende steden en dorpen te zien. Ze zitten vol met attracties. Als je van plan bent om je voor een tijdje in Amsterdam te vestigen, probeer dan zeker een Nederlandse taalcursus om geen buitenstaander te zijn.

Amsterdam toeristische attracties

Musea zijn de belangrijkste toeristische attractie in Amsterdam. Iedereen kent het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum, maar er is veel meer. Amsterdam telt ruim zeventig musea die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. Bekijk onze voorgestelde routes om deze attracties te verkennen.

Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam is één van ’s werelds grootste musea. Het Rijksmuseum met zijn prachtige tentoonstelling van meer dan 8000 werken, waaronder die van de meesters Rembrandt, Vermeer en Rubens, is tegenwoordig een van de bezienswaardigheden van Amsterdam die je gezien moet hebben. De collectie van het Rijksmuseum wordt voortdurend verrijkt en dit staatsmuseum is pas enkele jaren geleden grondig gemoderniseerd. De boekwinkel van het Rijksmuseum en een kleine beeldentuin aan de zijkanten van het museum zijn vrij toegankelijk. Daarnaast is het makkelijk te bereik met bijvoorbeeld een Racefiets. Het terras van het Rijksmuseum aan de achterkant van het museum is een aangename plek om te zitten in warme seizoenen, terwijl het Museumplein en het plein grenzend aan de drie belangrijkste musea van Amsterdam elke winter een levendige schaatsruimte wordt.

Coffeeshops

Amsterdam Coffeeshops in Nederland mogen kleine hoeveelheden cannabis verkopen en zijn streng gereguleerd en belast. Bovendien mogen coffeeshops niet verkopen aan personen onder de 18 jaar en mogen ze aan geen enkele klant meer dan 5 gram verkopen. Harddrugs zijn ten strengste verboden.

Vragen over dit artikel?