blog

Tips: dagje Vondelpark met je kids!

03-06-2022

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor je gezin? Ga dan eens lekker een dagje naar het Vondelpark! Dit is een heerlijke plek om te ontspannen, terwijl er voor je kids genoeg leuke dingen te doen zijn. Wij vertellen je hier graag meer over, dus lees snel verder!

Wat neem je mee naar het Vondelpark?

Een dagje weg met de kinderen vergt natuurlijk wel de nodige voorbereidingen. Je hebt nu eenmaal van alles nodig wanneer je met je kids een dagje naar het park gaat. Wanneer je op pad gaat met een kindje van 1 jaar oud, dan kun je bijvoorbeeld de volgende dingen meenemen:
Loopfiets 1 jaar
– Buggy of wandelwagen
– Picknickkleed
– Luiers en babydoekjes
– Een zonnehoedje
– Zonnebrand
– Schone kleding
– Speelgoed
– Voldoende eten en drinken

Wat is er te doen in het Vondelpark?

In het Vondelpark zijn ontzettend veel leuke dingen te doen! Daarnaast kan je kleintje natuurlijk lekker spelen met bijvoorbeeld een eigen loopfiets. Zo zijn er verschillende speelplaatsen te vinden in dit park, maar ook wandelroutes, een zwembad en verschillende horecagelegenheden. Bovendien zijn komen er verschillende diersoorten voor in het Vondelpark waar je met je kleintje naar kunt gaan zoeken.

Speelplaatsen

Is jouw kleintje dol op speeltuinen? Dan ben je in het Vondelpark aan het juiste adres! Zo is er speelplaats Inimini met duikelhekken, een zandbak en een stenen klimpiramide. Maar ook speelplaats Labirint is populair. Deze speelplaats wordt namelijk omringd door een cirkelvormig doolhof! In dit doolhof is zelfs een tweedelige spreekbuis, de voorloper van een telefoon, te vinden.

Zwemmen in het Vondelpark

Naast verschillende speelgelegenheden kunnen de kids ook heerlijk badderen in het Vondelpark. Het pierenbadje in het midden van dit park is misschien wel de bekendste van Amsterdam! Op zonnige dagen kunnen zowel ouders als kinderen hier lekker genieten van het mooie weer. Naast een zwemgelegenheid is er ook een zandbak én een ligweide.

Kindvriendelijke horeca

Na een hele dag spelen is het natuurlijk tijd voor een hapje en een drankje. Gelukkig zijn er in het Vondelpark verschillende gelegenheden te vinden waar je prima met je kids terecht kunt. Een voorbeeld hiervan is de Vondeltuin. Een restaurant met een ruim terras met een grote speeltuin waar de kinderen lekker kunnen ravotten. Ook bij ‘Groot Melkhuis’ zijn kinderen van harte welkom. En iedere woensdag en op weekenddagen is hier zelfs een gigantisch springkussen en een suikerspinnenkraam te vinden!

Wandelroutes

Heeft je kindje nog energie over na al deze leuke activiteiten? Dan zijn er verschillende mooie wandelroutes die je samen kunt lopen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je kleintje in de wandelwagen mee te nemen of op de loopfiets! De meeste routes door het Vondelpark duren tussen de 30 en 90 minuten. Onderweg kun je de volgende diersoorten tegenkomen: de egel, de dwergvleermuis, huis- en bosmuizen, de eekhoorn, de merel, de winterkoning, de specht, de halsbandparkieten, de kleine watersalamander en de pad. Ga eens op zoek naar de sporen van deze dieren of neem een verrekijker mee om het avontuur compleet te maken!

Vragen over dit artikel?