blog

Tips om drukte te vermijden in Amsterdam!

29-04-2022

Een dag een bezoek brengen aan Amsterdam is natuurlijk erg leuk en is het hele jaar door een erg slim idee. Er zijn namelijk het hele jaar door tal van activiteiten en highlights te bekijken, waardoor je weet dat je zintuigen goed kunnen worden geprikkeld. Echter is het op een juiste manier verwerken van deze drukte lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wellicht ben je hogersensitief of je hebt op dit moment te maken met een (aankomende) burn-out, waardoor je merkt dat het omgevingsgeluid op dit moment net even te heftig is. Maak je je in beide gevallen vooral geen zorgen. Er zijn tal van handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan om de drukte te vermijden.

1. Voorkom dat je een dag spendeert in de grachtengordel

De grachtengordel ziet er natuurlijk fantastisch uit. Echter is het ook het gebied in de stad waar de meeste mensen te vinden zijn. Of het nu toeristen zijn die bij iedere brug een foto maken of fietsers die druk onderweg zijn naar werk of vrienden, je komt aardig wat prikkels tegen die je beter kunt vermijden.

2. Balanceer een dag stad met een dag vermaak in het park

In Amsterdam zijn er meer dan genoeg parken waar je de nodige rust op kunt zoeken. Wellicht kies je voor een klasje yoga of je geniet simpelweg van een goed boek op een kleed. Parken zoals het Vondelpark, het Flevopark, het Oosterpark en de Gaasperplas zijn ernom geliefd onder locals.

3. Plan je uitjes en boek ze vooraf

Als je de diagnose HSP hebt gekregen, dan kunnen grote druktes mensen af en toe een beetje overweldigend zijn. Daarom is het normaal dat je graag lange rijen voor een attractie wilt vermijden als je hogersensitief bent. Plan daarom je uitjes en boek ze vooraf. Online zijn er gelukkig meer dan genoeg verkooppunten waar je vrijwel alle highlights van de stad tegen gaat komen. Wat voor uitje plan jij graag nog een keer in de hoofdstad van ons land?

4. Ontdek de stad door een fiets op het Centraal Station te huren

Als je al eens een keer een bezoek hebt gebracht aan de hoofdstad van ons land, dan weet je het maar al te goed. De trein, de metro of de tram kan behoorlijk druk zijn. Daarom is het slim om aan het begin van de dag een fiets te huren, bijvoorbeeld op het Centraal Station. Hierdoor verken je moeiteloos de stad en kom je ook nog eens net even wat makkelijker in de meest gezellige straatjes van de stad.

Vragen over dit artikel?