blog

Topbestemmingen in Nederland

17-05-2022

Nederland is een van de meest populaire bestemmingen voor de Eurotrips gemaakt door Amerikaanse en Aziatische toeristen. Dit komt door de kleine omvang van het land, waardoor ze het gemakkelijk kunnen bezoeken met het openbaar vervoer zoals bussen en treinen, zonder veel geld uit te geven. De sfeer hier is er een van rust en veiligheid omdat burgers toeristen en de lokale bevolking vertrouwen.

Daarom geeft het ministerie voorlichting over wonen, werken en toerisme aan zowel lokale als buitenlandse burgers. Als je niet weet welke plaatsen je hier moet bezoeken, laten we je in dit artikel enkele van de belangrijkste bestemmingen in ons land zien. Ook laten we je zien hoe je probleemloos het land binnenkomt als buitenlander.

Koninklijk Paleis

Een van de belangrijkste bestemmingen is het Koninklijk Paleis, ontworpen door architect Jacob van Campen. Het werd voor het eerst ingehuldigd als stadhuis in 1655, daarna werd het een paleis in de 19e eeuw. Het marmeren interieur is prachtig. De maximale expressie is de met wereldkaarten ingelegde vloer van de grote burgerzaal. Wanneer je de plaats betreedt, raden we je aan om een ​​gratis audiogids aan de balie te zoeken die alles in detail zal uitleggen wat je gaat zien.

Nationale Park Hoge Veluwe

Een andere populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld die op zoek zijn naar een beetje avontuur en landschap, is het Nationale Park Hoge Veluwe. Deze bestemming kan ongeveer een volledige dag in beslag nemen. Hoogtepunten zijn onder meer fietsen en wandelen door de dennenbossen en zandduinen. Ook kan men genieten van de meesterwerken van Van Gogh in het Kröller-Müller Museum, dat zich midden in het park bevindt. Er zijn ook tentoonstellingen van hedendaagse kunst en sculpturen rond het uitgestrekte museumterrein. Als je even wilt uitrusten na de buitenactiviteiten of een bezoek aan het museum, kun je het restaurant van het park binnengaan en de lokale gastronomie proeven.

Het Vondelpark in onze hoofdstad

In Amsterdam kun je een bezoek brengen aan het Vondelpark, dat jaarlijks ongeveer 12 miljoen bezoekers trekt, zowel uit binnen- als buitenland. Deze binnenplaats omvat 47 hectare aan vijvers, cafés, wandelpaden, wandelpaden en een van de beroemde posters van Amsterdam, waar dagelijks duizenden foto’s maken . Deze ruimte is belangrijk voor de lokale bevolking vanwege de weelderige groene ruimte. Tijdens zonnige dagen is dit park gevuld met openluchtfeesten vol toeristen, fietsers, skaters, families, vrienden die picknicken en wandelaars. Dit park ligt ten zuidwesten van het stadscentrum, vlakbij de welvarende wijk Oud-Zuid. Het Vondelpark is gratis en 24 uur per dag geopend.

Van Gogh Museum

Een andere bestemming die we ten slotte aanbevelen om al onze toeristen te bezoeken, is het Van Gogh Museum. Wereldberoemd vanwege het tentoonstellen van het leven en de artistieke ontwikkeling van Van Gogh via ’s werelds grootste collectie van zijn werk. De tentoonstelling bevat 200 doeken, van zijn vroegste portretten tot zijn laatste werken. Loop door het museum en ervaar de tijdlijn van zijn leven. Het museum is verdeeld over 4 niveaus en men beweegt chronologisch van de eerste verdieping naar de bovenste verdieping. Het kost je minstens een paar uur om alle galerijen te doorlopen, maar we raden je aan zoveel mogelijk tijd te nemen om van elk werk van Van Gogh te genieten.

De juiste documenten

Om Nederland binnen te komen moet je, afhankelijk van je nationaliteit, aan bepaalde eisen voldoen, van een geldig paspoort, een voor de aard van het bezoek geschikt visum tot een gezondheidscertificaat (vanwege de huidige pandemie). Als je deze documenten wilt verkrijgen, maar niet weet waar je moet beginnen, raden wij je aan contact op te nemen met iVisa.com. Zij helpen u aan de benodigde documenten om het land te kunnen bezoeken. Ze geven ook advies om u te helpen bepalen welke documenten je nodig heeft op basis van je nationaliteit.

Vragen over dit artikel?