blog

Wat is er te doen bij de Amsterdam Gay Pride?

25-04-2023

De Amsterdam Gay Pride, ook wel bekend als de Canal Parade, is een evenement waarbij de stad wordt omgetoverd tot een regenboogparadijs. Er zijn overal versieringen van de Vlaggenclub te zien in de kleuren van de regenboog. Het is een viering van diversiteit, acceptatie en liefde. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld en biedt een scala aan activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de drie belangrijkste categorieën activiteiten tijdens de Gay Pride in Amsterdam: de Canal Parade, de street parties en kunst en cultuur.

Canal Parade

De Canal Parade is zonder twijfel het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride. Het is een kleurrijke botenparade die door de grachten van Amsterdam vaart. Tijdens de Canal Parade laten organisaties, bedrijven en individuen hun steun zien voor de LGBT-gemeenschap. Het is een feestelijke en uitbundige gelegenheid waarbij muziek, dans en extravagante kostuums de norm zijn. De boten zijn gedecoreerd in alle kleuren van de regenboog en er worden snoepjes en gadgets uitgedeeld aan het publiek dat zich langs de kant van de grachten bevindt. Wil je de Canal Parade van dichtbij meemaken? Zorg er dan voor dat je op tijd bent om een goede plek langs de grachten te bemachtigen. Het is ook mogelijk om een plekje op een boot te bemachtigen, maar wees er snel bij want deze tickets zijn vaak snel uitverkocht.

Street Parties

Naast de Canal Parade zijn er talloze street parties in de hele stad. De straten van Amsterdam zijn gevuld met muziek, dans en feestelijke sfeer. De street parties zijn een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de positieve energie die tijdens de Gay Pride in de lucht hangt. De bekendste street party is het Rembrandtplein, waar je kunt dansen op de beats van populaire DJ’s en artiesten. Andere straatfeesten die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Reguliersdwarsstraat, de Amstelstraat en de Zeedijk. Deze straten zijn gevuld met bars en clubs die speciale feesten en evenementen organiseren tijdens de Gay Pride.

Kunst en Cultuur

Naast de Canal Parade en de street parties, biedt de Gay Pride in Amsterdam ook tal van culturele activiteiten. Er zijn verschillende kunsttentoonstellingen en filmvertoningen die de LGBT gemeenschap belichten. Het evenement biedt ook verschillende lezingen en debatten over belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op de gemeenschap. Een van de hoogtepunten van de kunst- en cultuur evenementen tijdens de Gay Pride is de Roze Filmdagen. Dit is een internationaal filmfestival waarbij LGBT films en documentaires worden vertoond. Het festival is een geweldige manier om meer te leren over de LGBT cultuur en geschiedenis.

Vragen over dit artikel?