blog

Zo zorgt huishoudelijke hulp voor langer zelfstandig wonen

21-06-2022

Zelfstandig wonen is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Door verschillende oorzaken kan het in bepaalde gevallen moeilijk of onmogelijk zijn om zelfstandig te wonen en te blijven wonen. Denk daarbij aan fysieke ongemakken, of een verslechterde mentale gezondheid. Gelukkig zijn er instanties die kunnen helpen om het zelfstandig wonen zo lang mogelijk door te laten lopen. Een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp. Het onderhouden van het huishouden kan een zeer intensieve taak zijn die op latere leeftijd niet meer eenvoudig is. In dat geval kan huishoudelijke ondersteuning veel hulp bieden die meer dan welkom is. Wij vertellen er graag meer over.

Plan op maat

Met een huishoudelijke hulp kun je afspraken maken over de manier waarop je geholpen wordt. In bepaalde gevallen wordt dit besproken met de verzorger, mantelzorger of betrokkenen van de personen waar het om gaat. Zo kunnen er afspraken gemaakt worden over de manier van onderhouden van de woning, omdat velen daar vaak een eigen invulling aan willen geven. Een plan op maat kan voor velen erg prettig aanvoelen. Zijn er speciale wensen of bijzondere leefgewoonten, maak het bespreekbaar. Pas al alles bespreekbaar gemaakt is weet je zeker dat de huishoudelijke hulp goed kan helpen.

Ondersteuning in Amsterdam

Een van de plekken waar huishoudelijke hulp goed geregeld is, is in onze hoofdstad Amsterdam. In en rond Amsterdam zijn er verschillende instanties die hierbij kunnen helpen. Wanneer er een zorgindicatie is afgegeven door de gemeente, kan de zorg in vele gevallen direct beginnen. Dit is niet alleen fijn voor de betrokkenen zelf, maar ook de mensen eromheen die daarmee ontlast kunnen worden. Een huishoudelijke hulp Amsterdam is voor velen dan ook echt een toevoeging aan het leven. Niet alleen om je huis schoon en netjes te houden, maar ook voor wat aanspraak in het huis. Veel mensen die gebruik maken van de huishoudelijke ondersteuning kunnen het sociale aspect van iemand in huis ook enorm waarderen. Een bijkomend voordeel van iemand die bij jou in huis komt helpen.

Thuis blijven wonen

Hoe oud iemand ook is, de kans is groot dat er veel waarde wordt gehecht aan zelfstandig blijven wonen. Thuis beleeft men vaak het grootste woonplezier, dus hoe langer dat kan hoe fijner dat voor iedereen is. In een huis dat schoon en netjes is, is de kans op een woonplezier nog groter. Helaas kan niet iedereen dit nog zelf realiseren, en daarom is men zo blij met de hulp die geboden wordt. Ben jij voor iemand in je omgeving op zoek naar huishoudelijke ondersteuning, vraag dan in jouw gemeente na wat de mogelijkheden zijn. Huishoudelijke ondersteuning is in veel gevallen mogelijk bij een zorgindicatie, maar ook mensen zonder zorgindicatie kunnen er gebruik van maken. Particuliere ondersteuning behoort bij steeds meer instellingen tot de mogelijkheden.

Op deze manier kan huishoudelijke ondersteuning dus helpen bij het vergroten van woonplezier, het ontlasten van naasten en betrokkenen en vooral het verlengen van de tijd om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een mooie oplossing voor iedereen.

Vragen over dit artikel?