blog

17 inch laptop kopen: dit moet je weten

31-08-2022

Bij het kopen van een 17 inch laptop zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden om de beste beslissing te nemen. Hier zijn een paar tips om u te helpen de juiste laptop voor uw behoeften te kiezen:

Levensduur

De levensduur van de batterij is een belangrijke overweging bij het kiezen van een 17 inch laptop. Controleer hoe lang de batterij meegaat op een volle lading voordat u tot aankoop overgaat. Dit kan belangrijk zijn wanneer je bijvoorbeeld veel onderweg bent, waar je de laptop zonder stroom moet gebruiken. Zit je toch altijd wel in de buurt van een stopcontact of ligt jouw laptop eigenlijk altijd al aan de stroom? Dan is dit een stuk minder van belang.

Schermformaat

Het schermformaat en de resolutie zijn ook belangrijke factoren om te overwegen. Een groter scherm biedt meer kijkruimte, maar kan ten koste gaan van de draagbaarheid. Een hogere resolutie zorgt voor scherpere beelden, maar kan de batterij sneller leegmaken. Dit is dus maar net wat u zoekt. Een 17 inch laptop is redelijk aan de maat, maar is soms precies goed voor uw gebruik.

Opslagruimte

Een andere belangrijke factor is de beschikbare opslagruimte op het toestel. Als u van plan bent grote bestanden of veel muziek en films te downloaden, moet u ervoor zorgen dat de laptop die u kiest voldoende ruimte biedt voor uw behoeften.

Grafische voorzieningen

Grafische voorzieningen zijn ook een belangrijke overweging voor veel gebruikers. Als u vaak games speelt of video’s bewerkt, zorg er dan voor dat de grafische kaart die bij de laptop wordt geleverd berekend is op de taak.

Prijs

Ten slotte moet u bij het maken van uw keuze rekening houden met de prijs. Laptops met meer functies kosten uiteraard meer, maar zorg ervoor dat u al uw opties afweegt voordat u uw uiteindelijke aankoop doet.

17 inch laptop zelf samenstellen Bovenstaande zijn allemaal eisen waaraan uw 17 inch laptop kan voldoen. Bij winkels als BTO heeft u de mogelijkheid om uw eigen laptop samen te stellen. U geeft precies aan wat u van uw laptop verwacht en vervolgens komt uw ideale laptop eruit rollen.

Vragen over dit artikel?