blog

Duurzaam bedrukken van shirts, hoe werkt het?

27-05-2022

Shirts bedrukken op een duurzame manier is hot, we vertellen je wat het inhoudt en wat een ideale plek is om er een item te bestellen.

Het verschil met de traditionele wijze

Je vraagt je misschien wel af: wat zijn de verschillen tussen een standaard en duurzame optie om shirts te bedrukken, want een tenue blijft toch hetzelfde? Klopt. Anderzijds lopen de bereidingswijze uiteen. Dat betekent een andere set stoffen om het eindproduct te bereiken, zo bestaat een langdurige variant uit biologisch katoen en kent het makingsproces waterstof als fundatie en lagere temperaturen in de afwikkeling. Kortom: een nieuwe manier van kijken om dit kledingstuk te produceren.

De toekomst

Een ding is zeker: duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. Denk hierbij aan het vervoer, ons eten en energievoorzieningen.
Voor shirts bedrukken is dit een omslagpunt, omdat met de oude werkwijze de productie bestaat uit schadelijke stoffen en andere samenstellingen, die bovendien veelal actief is in het verre oosten waar de fabrikanten kiezen voor de goedkoopste route. Een illustratie hiervan zijn eveneens voordelige kledingwinkels in het straatbeeld van de bekende steden waar je een artikel aanschaft om de aankoop vervolgens na een jaar te verwijzen naar de prullenbak. Niet effectief dus.

Kwaliteit

Daarentegen is continuïteit een synoniem van duurzaamheid, waaruit je concludeert dat een eindresultaat nog jarenlang een prominente plek heeft in de kast.
En er zijn nog meer tegenstellingen te vinden, namelijk Europese makers, hierdoor stijgt de kwaliteit, aangezien de realisatie vaak door een persoon gedraaid wordt, met precisiewerk als gevolg, dankzij de kleinere aantallen en daardoor is er meer tijd om elke deel met extra aandacht te behandelen, er loopt immers geen leidinggevende rond die steeds op de tijd let. Met andere woorden: kwaliteit in plaats van kwantiteit, hieruit ontstaat een hoog kaliber om aan te trekken voor de aankomende jaren. Al met al een duidelijk onderscheid tussen de beide opvattingen.

Begin vandaag

Tot slot verwijzen we je graag naar de beste webshop om deze weg in te slaan: Promofit, vanwege de uiteenlopende voordelen. Zoals het kiezen uit verschillende kleuren, plaatsen voor de bedrukking en aantallen. Je bespaart tevens meerdere procenten met een grote afname. Daarnaast kenmerkt gerecycled materieel deze productgroep, zo zit je altijd goed op het gebied van bestendigheid in de toekomst. Verder ontvang je een gratis exemplaar digitaal en betaal je geen overige kosten. Daaruit blijkt dat dit de voordeligste online plaats is om aan de slag te gaan met een kersverse collectie.

Vragen over dit artikel?