blog

Hoe belangrijk is goede schoonmaak binnen de werkomgeving?

06-11-2023

Het schoonmaken van de werkplek wordt veelal als noodzakelijk kwaad beschouwd. Je weet dat het nodig is, maar het is niet de leukste klus die er bestaat. Bovendien kost het ook nog eens veel geld om telkens een schoonmaakbedrijf te laten komen. Toch ben je als werkgever verantwoordelijk voor het bieden van een gezonde en schone werkomgeving. Het belang hiervan wordt echter nog te vaak onderschat. Want hoe belangrijk is goede schoonmaak binnen de werkomgeving nu eigenlijk echt? In dit artikel lees je meer over de belangrijkste redenen om extra in een kwalitatief schoonmaakbedrijf in Amsterdam te investeren. 

Betere hygiëne als visitekaartje voor het bedrijf 

Op de eerste plaats is goede schoonmaak natuurlijk belangrijk voor de hygiëne binnen het bedrijf. Besef goed dat het kantoor ook wel het visitekaartje van jouw onderneming is. De eerste indruk is goud waard. Als je hier klanten ontvangt en het vreemd ruikt, er rottend eten in de koelkast ligt en het toilet vies is, dan zal dit direct een verkeerde indruk geven. Daarom is het van essentieel belang dat je toont hoeveel waarde jullie aan de hygiëne hechten op kantoor. Wanneer je kiest voor professionele schoonmaak, weet je zeker dat aan alle gestelde eisen wordt voldaan. Zowel voor de eigen gezondheid als die van de medewerkers en de mensen die je ontvangt. 

Minder hoog ziekteverzuim 

Het moge geen verrassing zijn dat betere hygiëne ook bijdraagt aan een minder hoog ziekteverzuim. Wanneer het slecht is gesteld met de hygiëne, krijgen ziekteverwekkers meer kans om zich te vermenigvuldigen en om zich heen te grijpen. Zodra een virus eenmaal binnen is op kantoor, zal dit zich dan enorm snel verspreiden. Met alle gevolgen van dien voor het bedrijf. Zeker gedurende de pandemie is duidelijk geworden hoe belangrijk goede hygiëne is bij het tegengaan van virussen. 

Door te investeren in goede schoonmaak, zorg je ervoor dat ziektes zich minder gemakkelijk kunnen verspreiden onder de werknemers. Hierdoor is er minder uitval op kantoor. Zeker gedurende de wintermaanden is dit van essentieel belang. 

Hogere productiviteit 


Een ongezonde werkomgeving kan zeer grote nadelige gevolgen hebben voor de productiviteit. Als je constant in een ongezonde omgeving werkt, dan is dit niet alleen minder prettig, maar zal je lichaam ook minder goed functioneren. Dit gaat als vanzelf. Zo zien we dat bij onvoldoende frisse lucht de productiviteit sterk daalt. De hersenen raken dan sneller vermoeid, waardoor men zich minder goed kan concentreren of oplossingsgericht kan denken. 

Bovendien heeft ook de sfeer natuurlijk een grote invloed op de productiviteit van de werknemers. Wanneer een kantoor erg rommelig oogt en vies is, is dit natuurlijk veel minder fijn om in te werken. Als de sfeer niet goed is, raak je ook sneller afgeleid. Wanneer een persoon werkzaam is in een fijne en sfeervolle omgeving, dan zal dit veel positieve gevolgen hebben voor de wijze waarop deze werkt. Door te werken aan de hygiëne op kantoor creëer je een fijne en veilige werkomgeving. 

Vragen over dit artikel?