blog

Onderneming starten in Amsterdam? 6 tips!

14-10-2021

Het lijdt geen twijfel dat het een goede zet is om voor jezelf te beginnen. Je kunt je eigen tijd bepalen, niet meer naar je baas luisteren en je eigen tijd en werkwijze volledig in de hand hebben.

Helaas, zelfs als je al enige ervaring hebt, is het niet altijd gemakkelijk om voor jezelf te beginnen. Je kunt een goed idee hebben en een goed businessplan maken, maar als de financiële situatie van je bedrijf niet goed is, zul je veel slapeloze nachten hebben – of het nu een vrij eenvoudig avontuur is, zoals je eigen website of bedrijf. Heeft 100 medewerkers.

In dit artikel geven we je zes financiële tips om je bedrijf volledig voor te bereiden of naar een hoger niveau te tillen.

1. Huur niemand in

Afhankelijk van de branche waarin u actief bent, heeft u mogelijk wel of geen hulp van anderen nodig. Je kunt zelden alles alleen. Om uw bedrijf te laten groeien, is bijna outsourcing nodig.

Veel ondernemers maken fouten bij het aannemen van mensen. Financieel is dit een verkeerde beslissing, want in Nederland moet je verschillende belastingen, verzekeringspremies etc. betalen. Vaste werknemers hebben ook veel rechten.Vakanties enz. kunnen u veel financiële problemen opleveren.

Een betere optie is om freelancers in te huren. Voor iemand die een taak uitvoert tegen een vooraf bepaald bedrag, hoef je het bedrag maar één keer te betalen en dan ben je klaar. Dit kan via websites zoals Fiverr of Upwork.

Er zijn veel voordelen aan het inhuren van freelancers in plaats van vaste medewerkers, en daar profiteert u vooral financieel van. Die vakanties hoef je immers niet te betalen, de belastingen worden betaald en je hebt bijna geen verplichtingen.

2. Scheid uw professionele en persoonlijke leven

Als ondernemer is het zeker veel makkelijker om een ​​bankrekening te hebben die voor alles gebruikt kan worden. U bent immers meestal de enige werknemer. Daarom kunnen alle artikelen die u voor het bedrijf koopt ook voor persoonlijk gebruik worden gebruikt. Naarmate uw bedrijf groeit, neemt ook de behoefte toe om de vervagende grens tussen bedrijf en individu specifieker te maken.

Meer specifiek bedoelen we het aanleggen van een specifieke commerciële bankrekening. Dit is niet alleen nodig om bepaalde aankopen en kosten af ​​te kunnen trekken van uw belastingen, u kunt ook in aanmerking komen voor bepaalde zakelijke leningen etc. Daarnaast is het logisch om een ​​overzicht van uw professionele en persoonlijke financiële leven zo overzichtelijk en overzichtelijk mogelijk te maken.

Het is niet moeilijk: als je een nieuwe computer wilt kopen voor commercieel gebruik, gebruik dan je commerciële account om te betalen. Hetzelfde geldt voor de huur van uw bedrijfspand. Aan de andere kant, als je in je vrije tijd videogames wilt kopen of games wilt spelen in online casino’s, kun je je persoonlijke bankrekening gebruiken.

3. Huur een accountant in

In de meeste gevallen is het geen goed idee om uw financiën zelf te beheren, tenzij u echt weet wat u doet. Ja, u kunt uw belastingaangifte en alle andere werkzaamheden die de financiën van het bedrijf vergezellen zelf invullen, maar op de lange termijn zal dit u zeker pijn doen.

Een boekhouder inhuren is een optie die iedere ondernemer kan overwegen. Dit kost geld, maar een goede boekhouder is zijn geld waard. Juist door het gemak dat u ervaart, kunnen accountants kosten besparen voor uw bedrijf en vooral: u kunt tijd en rust krijgen.

4. Invester locaal in Amsterdam

Zodra uw bedrijf winstgevend is, moet u zeker overwegen om in die winst te investeren. Je kunt alles investeren in de groei van het bedrijf, maar als er iets mee gebeurt, ben je alles kwijt. Integendeel, als u een deel van uw winst in indexfondsen, onroerend goed, online handel of andere goede investeringsbronnen steekt, zal het vermogen van uw bedrijf jaar na jaar groeien, zelfs als de winst van het bedrijf niet zo eenvoudig is.

Dit geldt ook voor uw persoonlijk inkomen. Want als ondernemer bouw je geen pensioen op en ben je zelf verantwoordelijk voor je oude dag. Vergeet niet te investeren en een goed kapitaal op te bouwen. Begin hier zo snel mogelijk mee, want door de magie van “samengestelde rente” (renterente), is uw niet-investering elk jaar een enorm verlies aan mogelijke winst.

5. Maak het werk overzichtelijk

Elk bedrijf moet enkele belangrijke gegevens 100% begrijpen, zoals winst, inkomen, huurkosten, verzekeringspremies, enz. Als ondernemer is natuurlijk elke cent belangrijk.

Geef prioriteit aan een duidelijk inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Maak een begroting en let daar goed op. Weet waar uw geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Probeer onnodige kosten te vermijden. Investeer volledig in dingen die het inkomen verhogen. Dankzij een duidelijk financieel overzicht kunt u dit doen, dus negeer dit niet.

6. Begin met het businessplan

In de bedrijfswereld in Amsterdam is gratis styling nooit een goed idee. je wilt uniek zijn. Als u een bedrijf wilt starten dat waarschijnlijk winstgevend zal zijn en winstgevend zal blijven, moet u absoluut een goed doordacht businessplan opstellen. Houd hiervoor rekening met de volgende vragen:

  1. Wat ga je doen? Wil je producten verkopen? Welke diensten ga je leveren? Voor wie en hoe?
  2. Wat is uw USP (Unique Selling Point)? Waarom zouden mensen naar jou moeten zoeken in plaats van naar concurrenten?
  3. Wat is de missie van uw bedrijf? Wat is jouw visie? Waarom doe je wat je doet?
  4. Wat is de huidige staat van de markt die u gaat betreden?
  5. Welke nichemarkt ga je precies invullen? Is er een gat in de markt, of betreedt u een verzadigde markt?
  6. Hoeveel geld heb je nodig om je bedrijf te starten? Waar komt het geld vandaag vandaan? Welke kosten verwacht u elke maand te maken, hoeveel inkomsten verwacht u te ontvangen en voor hoe lang?

Als je op al deze vragen een duidelijk antwoord kunt geven, heb je direct een grotere kans om een ​​winstgevende onderneming op te richten dan iemand die dat niet doet.

Vragen over dit artikel?