blog

Tips om een baan te vinden in het centrum van Amsterdam

26-05-2023

Wat is er nou toffer dan werken in het centrum van Amsterdam? Je kan in je pauze al lekker naar buiten en de grachten opsnuiven en genieten van de mooie gebouwen, dat is toch heerlijk! Hoe kom je nou aan een baan in het centrum van Amsterdam?

Headhunter

Je kan je aanmelden bij een headhunter, deze gaat dan met jou in gesprek over wat je kwaliteiten zijn, waar je dus goed in bent, maar ook waar je niet goed in bent, je zwaktes. Ook brengen ze in kaart waar je blij van wordt en waar je juist ongelukkig van wordt. Ieder mens is zo verschillend dus een job van 9-5 voor 28 uur in de week past de ene juist heel goed, terwijl de ander daar jeuk van krijgt en het juist heerlijk vindt om meer dan 40 te werken, inclusief de weekenden en ’s avonds. Als ze weten hoe je tikt, gaan ze op zoek naar een passende baan voor je via de werkgevers waar ze mee samenwerken en zo kunnen ze heel snel een match voor je vinden.

Werving en Selectie

Je kan je ook aanmelden bij een werving en selectiebureau. Zij doen deels hetzelfde als een headhunter, maar op veel grotere schaal. Als je een redelijk algemene vraag hebt, bijvoorbeeld werken in de horeca voor 24 uur per week, dan kan je beter bij werving en selectie gaan aanmelden, die hebben veel meer partijen onder de knop waar je aan de slag kan, dan een headhunter.

Uitzendbureau

Mocht je nou meer op zoek zijn naar iets tijdelijks, kan je ook nog langs gaan bij een uitzendbureau. Die hebben vaak banen voor de korte termijn. Vaak ook voor studenten of anderen zonder diploma’s, die toch graag willen werken.

Binnenlopen

Wat je natuurlijk ook kan doen, zeker in het centrum van Amsterdam, zeker in het huidige arbeidsklimaat, is gewoon binnenlopen. Biedt jezelf persoonlijk aan, heb een goede pitch paraat en ze kunnen niet om je heen!

Via een van deze wegen heb je zo een job in Amsterdam en kan heerlijk in je pauze je boterhammetje eten op het Rembrandtplein en na je werk duik je lekker die echte Amsterdamse sfeer in. Je bent dan stiekem gewoon een toerist in je eigen stad, maar hoe lekker is dat, als die stad Amsterdam is?!

Vragen over dit artikel?