blog

Verras en beloon je personeel met deze 3 tips

12-12-2022

Er zit veel kracht en waarde in het verrassen en belonen van je personeel. Zo zorgt het onder meer voor een veel sterkere onderlinge verbinding tussen je personeel. Zéker wanneer de beloning een groepsactiviteit is. Tijdens dit soort activiteiten leer je elkaar niet alleen veel beter kennen, het gaat de toekomstige werkprestaties ook sterk bevorderen. Genoeg reden dus om je personeel te verrassen. Hoe pak je dit aan? In dit artikel ontdek je 3 tips om je personeel te verrassen op het gebied van uitjes, reizen en activiteiten. Dit soort beloningen maken namelijk veel meer impact op het groepsgevoel en de werkprestaties dan individuele beloningen.

Ideaal voor één dag

Met een beperkt budget en een lage beschikbaarheid van je personeel, kunnen dagactiviteiten uitkomst bieden. Dit is een stuk eenvoudiger te organiseren dan meerdaagse uitjes of reizen. Dagactiviteiten kunnen alle vormen en maten aannemen. Zo kun je bijvoorbeeld een dag gaan fietsen, een stad bezoeken, een workshop volgen of lasergamen met je personeel. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Zo is een dagje fietsen vrijwel kosteloos en is een workshop wat duurder. Welke activiteit of reeks van activiteiten je ook kiest: aan het eind van de dag gaat iedereen weer naar huis. Hierdoor zit je niet met de organisatie van een overnachting en kan er zelfs de dag erna gewoon weer gewerkt worden.

Een tweedaagse met overnachting

Wanneer je budget voor teambuilding wat groter is, kun je een tweedaags teamuitje inclusief overnachting overwegen. Dit zal voor meer diepgang en verbinding zorgen dan enkel één dag. Bovendien vergroot een tweedaags teamuitje de mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om een stuk te reizen en naar het buitenland te gaan. Wat dacht je van hiken in de Belgische Ardennen? Of een voetbalwedstrijd van Bayern München bezoeken? Met een tweedaags teamuitje zijn dit soort dingen allemaal mogelijk. Ook hierbij kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Wel dien je sowieso rekening te houden met reis- en overnachtingskosten.

De ultieme personeelsreis

Wanneer je personeel echt een topprestatie heeft geleverd de afgelopen periode, is het een geweldige tip om ze te belonen met een incentive reis. Dit is een georganiseerde reis van 2 tot 4 dagen. Dit soort reizen zijn volledig georganiseerd. Dat wil zeggen dat ze inclusief begeleiding, accommodatie, activiteiten en maaltijden zijn. Incentive reizen zijn wereldwijd beschikbaar. Je kunt er dus voor kiezen om binnen Nederland te blijven, binnen Europa te blijven of zelfs buiten Europa te gaan. Hierbij is de prijs uiteraard afhankelijk van de bestemming en de activiteiten. Wanneer je een onvergetelijke impact wil maken op je personeel, kunnen incentive reizen geweldige uitkomst bieden.

Vragen over dit artikel?