blog

Tips voor het verzorgen van je nagels

07-02-2023

Je nagels zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en kunnen veel zeggen over je gezondheid. Om er voor te zorgen dat je nagels er gezond en verzorgd uitzien is het belangrijk om ze regelmatig te verzorgen. Met een paar eenvoudige stappen kun je je nagels goed verzorgen. In deze blog lees je hoe je je nagels het beste kan verzorgen.

Vijlen

Om beschadiging van je nagels te voorkomen bij het korter maken van de nagels, kun je het beste een nagelvijl gebruiken in plaats van een schaar. Op het moment dat je nagels beschadigd zijn, kunnen ze sneller breken of splijten. Er zijn veel nagelvijlen van verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, een vijl van karton is zacht voor de nagels en een metalen vijl gaat een stuk langer mee. Naast het verkorten van je nagels zijn er ook vijlen voor het verzorgen van de oppervlakte van de nagel. Vijl je nagels minimaal één keer per week om ze zo gezond mogelijk te houden.

Voeden van binnenuit

Je nagels hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, deze voedingsstoffen komen van binnenuit. Er zijn een aantal voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van je nagels. Ten eerste zijn eiwitten een belangrijke voedingsstof voor je nagels. Ze helpen bij het groeien en versterken van de nagels. Daarnaast helpt vitamine C bij het versterken van je nagels en omega- 3 vetzuren helpen bij het hydrateren en versterken van de nagels.

Het gebruik van olie

Om de huid om je nagels te hydrateren en beschermen tegen uitdroging, is het gebruik van nagelriemolie belangrijk. Je nagelriem is een gevoelige plek die erg snel kan uitdrogen. Dit kan leiden tot pijn, irritatie en zelfs tot infecties. Nagelriemolie is vaak gemaakt van natuurlijke oliën zoals amandel- of olijfolie. Naast het gebruik van nagelriemolie is het ook verstandig om olie te gebruiken op de nagel zelf. Breng een paar druppeltjes olie aan op de nagel en masseer deze in. Dit zal helpen om de nagels te voeden en hydrateren waardoor deze minder kwetsbaar zullen zijn voor breken. Kijk voor de beste olie voor je nagels bij Salontopper.nl en verzorg je nagels goed.

De verzorging van je nagels is dus een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en kan veel zeggen over je gezondheid. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je de gezondheid van je nagels verbeteren en zullen deze er verzorgd uitzien.

Vragen over dit artikel?