blog

Zo vind jij de kledingstijl die bij je past

29-09-2023

Stijl is meer dan alleen maar kleding dragen; het is ook een manier om je persoonlijkheid uit te drukken. Je kledingstijl weerspiegelt wie je bent en hoe je jezelf aan de wereld wilt presenteren. Maar het vinden van je eigen stijl kan soms een uitdaging zijn. Benieuwd hoe jij je eigen stijl ontdekt? Dat vertellen we je in dit blog!

1. Doe onderzoek

Begin met wat online onderzoek. Blader door modeblogs, Pinterest, Instagram en tijdschriften om stijlen te ontdekken die je aanspreken. Maak een verzameling van afbeeldingen en outfits die je inspireren. Dit zal je helpen om een idee te krijgen van welke elementen van stijl je aanspreken.

2. Identificeer je levensstijl 

Denk na over je dagelijkse activiteiten en levensstijl. Je kleedt je op een kantoor heel anders dan als je nog op school zit. Denk hierover na bij het bepalen van je kledingstijl. 

3. Identificeer je inspiratiebronnen

Welke beroemdheden, vrienden of familieleden bewonder je om hun stijl? Identificeer de mensen die je als inspiratiebronnen ziet en vraag jezelf af wat je precies aantrekt in hun stijl. Dit kan je helpen om richting te geven aan je eigen stijl.

4. Ruim je kledingkast op

Ga door je kledingkast en haal alles eruit. Neem de tijd om na te denken welke kledingstukken je vaak draagt en welke je al lange tijd niet meer hebt gedragen. Dit zal je helpen om te zien welke stukken je echt leuk vindt en welke je beter kunt wegdoen.

5. Experimenteer

Durf te experimenteren met verschillende stijlen. Probeer kledingstukken en combinaties die je normaal gesproken niet zou dragen. Draag je normaal alleen maar basic items? Kijk dan eens naar een leuk jasje of een kimono voor dames. Zo hoef je geen oude kleding weg te gooien en helemaal opnieuw te beginnen, maar kun je werken met de kleding die je al hebt. 

6. Durf authentiek te zijn

Het belangrijkste bij het vinden van je stijl is om authentiek te zijn. Laat je niet te veel beïnvloeden door de laatste trends als ze niet bij je passen. Je stijl moet een weerspiegeling zijn van wie je bent, niet van wie anderen willen dat je bent.

7. Shop slim

Koop bewust en koop alleen items waarvan je weet dat je ze echt wilt dragen. Vermijd impulsieve aankopen die uiteindelijk in je kast belanden zonder gedragen te worden. Investeer liever in kwaliteitsstukken die lang meegaan en die goed passen bij je stijl.

8. Heb plezier met mode

Last but not least, onthoud dat mode leuk moet zijn! Experimenteer, speel met verschillende stijlen en laat je creativiteit de vrije loop. Je persoonlijke kledingstijl is een evoluerend proces, dus geniet van elke stap op de weg naar zelfexpressie.

Het vinden van je persoonlijke kledingstijl is een reis die tijd en geduld vereist, maar het is een reis die het waard is. Ontdek wat jou uniek maakt en omarm het in je stijl. Je zult versteld staan van hoeveel voldoening het kan geven om jezelf authentiek en zelfverzekerd te uiten via je kleding.

Vragen over dit artikel?