blog

3 ultieme slaaptips

02-06-2022

Slapen is belangrijk. Een aantal gelukkigen hebben hier geen probleem mee. Helaas zijn er ook genoeg mensen die hier meer moeite mee hebben. Slaap is belangrijk voor je hersenen. Het zorgt er voor dat je hersenen rust krijgen, en alle emoties en impressies van de dag kunnen verwerken. Ook zorgt een goede slaap er voor dat jij je herinneringen kunt verwerken. Het is dus heel belangrijk dat je genoeg slaap krijgt. Een aantal slaaptips kunnen zeker van pas komen wanneer je moeite hebt om aan genoeg slaap te komen.

Zorg voor genoeg beweging en daglicht overdag

Om in de avond meer tot rust te zijn, en je biologische klok op weg te helpen, wordt geadviseerd om overdag genoeg buiten te zijn. Ook daglicht zorgt er voor dat je lichaam went aan dag- en nacht ritmes. De optimale tijd om naar buiten te gaan en van de zon te genieten is in de ochtend. Daarnaast is het aan te raden om minstens een half uur buiten te zijn. Dit kun je perfect combineren door voor je lunchpauze een rondje te gaan lopen.

Een goed bed is het halve werk

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed ligt in je bed, en dat je bed je helpt bij je nachtrust. Zo kun je rugklachten krijgen wanneer jouw matras niet juist is, of ben je in de nacht misschien vaak wakker omdat je dekens niet goed ademen. Je kunt bijvoorbeeld naar de winkel gaan om een kussen uit te kiezen die bij jouw wensen past, of ga online op zoek naar een website die dekbedovertrekken getest heeft zodat je weet dat je de juiste aanschaft. Veel bedrijven bieden ook garantie, waarbij jij een bed kan testen voordat je deze voorgoed aanschaft. Onderschat deze investering niet, aangezien je hier lang je voordeel uit kunt halen.

Eet je moe

Er zijn voedingsmiddelen die een negatieve invloed hebben op je slaap. Zo is het natuurlijk niet aan te raden om koffie te drinken laat op de dag, of veel koppen te dringen door de dag heen. Ook kan thee vlak voor het slapen gaan er voor zorgen dat je in de nacht vaker naar de wc moet. Alcohol is niet aan te raden. Je slaapt wellicht sneller, maar de kwaliteit van je nachtrust is slecht. Over het algemeen is het niet aan te raden om richting je bedtijd te eten, en zeker niet te veel. Wil je toch eten in de avond? Dan doe je er goed aan om voedsel met aminozuren uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan melk, yoghurt, bananen en noten.

Deze tips zullen je op weg helpen om je nachtrust te verbeteren. Slaapwijsheid biedt nog meer tips en hulpmiddelen om jouw slaapkwaliteit te verbeteren. Zo weet je zeker dat je alles doet om uitgerust je dagen door te komen.

Vragen over dit artikel?