blog

Suikerfeest leidt tot hogere omzet

12-10-2021

De relatie tussen de Nederlandse ondernemer en de multiculturele samenleving bloeit, zo lijkt het. De supermarkten realiseerden een extra omzet van € 2 miljoen dankzij het suikerfeest. En de AH-ondernemer Gerard van den Tweel zou zijn benoemd tot honorair consul van Suriname in Nederland door president Bouterse.

President Desi Bouterse van Suriname zou AH-ondernemer Gerard van den Tweel onlangs benoemd hebben tot honorair consul van Suriname in Nederland, aldus Dagblad Suriname. Van den Tweel gaf eerder te kennen in Suriname rond te kijken of hij daar zijn supermarktimperium kan uitbreiden. De AH-ondernemer zegt in het dagblad dat Suriname ‘onmetelijke mogelijkheden heeft’. Volgens Dagblad Suriname heeft Van den Tweel na zijn benoeming ook de felicitaties ontvangen van de Nederlandse premier Mark Rutte.
De Ware Tijd meldde echter op 18 oktober jl. dat de benoeming helemaal nog niet rond is. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in Suriname geeft aan dat van Tweel zijn belangstelling aan hem kenbaar heeft gemaakt en zijn curriculum vitae heeft overhandigd. Suriname moet eerst officieel een verzoek om toestemming indienen bij Nederland.
Een consul-honorair verleent diplomatieke diensten, maar is ook adviseur voor bedrijven en burgers die in het land dat hij vertegenwoordigt zaken willen doen.

Suikerfeest steeds populairder

Het suikerfeest heeft supermarkten in Nederland twee miljoen extra omzet opgeleverd. Het feest, dat als afsluiting van de ramadan gevierd wordt, zorgde voor een omzetstijging bij veel categorieën in vergelijking met de weken waarin er geen suikerfeest is. Vooral de impact op zoetigheid zoals chocolade is opvallend te noemen, zo blijkt uit onderzoek van SymphonyIRI.

De categorie chocoladerepen profiteerde het meeste van het suikerfeest. Er werd in de aanloop naar de feestelijkheden bijna € 1,1 miljoen meer omgezet in vergelijking met weken waarin het suikerfeest niet gevierd werd. Dit betekende een omzetstijging van 11%. Procentueel groeiden andere categorieën zoals bladerdeeg (+25%) en andere hartige deegwaren (+24%) zelfs nog harder.

Vragen over dit artikel?