blog

Thuissporten doe je zo!

12-10-2021

Het vinden van motivatie om naar de sportschool te gaan is meestal moeilijk voor mij. Vooral als het regent of slecht weer is, blijf ik het liefst binnen. Daarom heb ik besloten om thuis wat kleine fitnessproducten te kopen, zodat ik op elk moment iets aan het sporten kan doen. Bovendien neemt het helemaal niet te veel ruimte in beslag, ideaal!

Waarom een Kettlebell kopen?

De standaard kettlebell is een gietijzeren contragewicht in de vorm van een balletje met een handvat eraan. Daarnaast heb je rubber of staal, al komen deze minder vaak voor. Het gewicht van de kettlebell ligt tussen de 4 en 48 kg. Een van de voordelen van kettlebells is dat je staat en kracht tegelijkertijd kunt trainen. Doordat je niet rustte tijdens de inspanning, worden ook je hart en longen aangetast.

Een ander voordeel van kettlebells is dat je vaak bewegingen traint die je in het dagelijks leven ook vaak gebruikt. Daarom, als deze spieren worden versterkt, heeft dit alleen maar voordelen voor u. Als je andere sporten wilt beoefenen, kunnen sterke spieren ervoor zorgen dat je de kans op blessures verkleint.

Als je geen ervaring hebt met het gebruik van kettlebells, moet je ook aan je gezondheid denken. Het is het beste om met een laag gewicht te beginnen en de oefening geleidelijk te versterken. Te vroeg beginnen kan een negatief effect hebben op uw lichaam en spieren.

Weet je het zeker en wil je kettlebells kopen? Check vooraf welke opties bij jou passen.

Vul je thuisgym aan

Bumperplates bijvoorbeeld, die zijn te vergelijken met halterschijven en zijn altijd te vinden in de sportschool. Ze kunnen ook perfect thuis worden gebruikt. Omdat ze van rubber zijn gemaakt, beschadigen ze de vloer niet, zelfs niet als ze vallen. Net als bij een kettlebell geldt hier het principe dat als je onervaren bent, je met een klein gewicht moet beginnen. Het minimale gewicht dat u kunt kiezen is vijf kilogram. Denk eraan dat u aan beide kanten hetzelfde gewicht moet hangen.

U kunt bumperplaten kopen in zwart en verschillende kleuren. Het voordeel van verschillende kleuren is dat je gemakkelijk kunt zien hoeveel kilogram een bepaald bord is.

Na het sporten is het tijd om te ontspannen en te genieten. Een goed boek en een hangmat, dit is wat ik nodig heb!

Vragen over dit artikel?