blog

Noodweer of storm en je autoverzekering: Waar moet je op letten?

31-03-2022

Het enige dat in Nederland 100% zeker is, is dat het weer altijd onvoorspelbaar blijft. Zware stormen kunnen grote schade aanrichten aan je auto en andere eigendommen. Een auto kan gemakkelijk worden geteisterd met lelijke deuken wanneer een storm een ​​spervuur ​​van hagel ontketent. Dit is de reden waarom het hebben van de juiste autoverzekering in onze tijden van cruciaal belang.

Wat kan een noodweer of storm voor de automobilisten betekenen?

Noodweer of een storm is iets waar de meeste mensen niet aan willen denken, omdat we onszelf ervan willen overtuigen dat dit ons nooit zal overkomen. Recente gebeurtenissen schetsen een heel ander beeld. Het is onverstandig om de windkracht in Nederland te overschatten, omdat steeds meer mensen worden geconfronteerd met allerlei soorten stormschades. Vervolgens leidt dat tot financiële problemen. We moeten toegeven dat stormen, zware regenval en hagel niet meer weg te denken zijn uit ons leven in Nederland. Daarom moeten we tijdig maatregelen nemen om de hoge schadekosten te voorkomen.

De kosten van het repareren van dergelijke schade kunnen schokkend zijn, aangezien de schade zich gewoonlijk door het hele voertuig verspreidt. Het goede nieuws is dat dit mogelijk wordt gedekt door je autoverzekering. Het is belangrijk om op zijn minst een ‘Beperkt Casco’ autoverzekering af te sluiten, ruim voordat zo’n incident zich voordoet. ‘Beperkt Casco’ dekt niet alleen de schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt, maar ook de schade die veroorzaakt is door de slechte weersomstandigheden. Auto verzekeraars willen voorkomen dat de particulieren op het laatste moment een autoverzekering afsluiten vlak voor een noodweer. Doe het op tijd als je nog een minimale WA-verzekering hebt of voor het eerst je auto wilt verzekeren!

Waarom is het belangrijk om in Nederland de juiste autoverzekering af te sluiten?

Ieder kiest zelf welke autoverzekering hij/zij in de toekomst denkt te gebruiken. Het hebben van de beste autoverzekering is voor iedereen anders. Het hangt van meerdere factoren af ​​totdat jij je keuze maakt. Het is wel aan te merken dat we de laatste jaren regelmatig te maken krijgen met noodweer en stormen, maar het wordt nog steeds over het hoofd gezien door veel mensen. Auto-verzekeraars krijgen jaarlijks duizenden claims in verband met slechte weersomstandigheden. Veel mensen begrijpen echter niet waarom dit onderwerp zo belangrijk is om erover na te denken en op tijd de juiste maatregelen te nemen.

Gevolgen stormschade

Stormschade is een breed begrip. Er zijn namelijk verschillende soorten stormschades die worden veroorzaakt door harde wind, regen, hagel en wind. Denk ook aan rondvliegende dakpanelen en andere ongevallen waar jij of je naasten mee te maken kunnen krijgen.

Welke dekkingen heb ik nodig?

Om een beter beeld te schetsen voor jezelf welke dekking je nodig hebt voor je auto, hebben we hieronder alle verzekeringssoorten beschreven.

3 soorten autoverzekeringen

WA-autoverzekering

Je minimale aansprakelijkheidsverzekering dekt geen enkele vorm van stormschade. Hier ben je helaas niet verzekerd tegen dergelijke incidenten. Je bent verzekerd alleen voor de schade die veroorzaakt is door jezelf aan derden.

Beperkte Casco

Beperkt Casco dekt inclusief de schade die je normaal bij WA-verzekering krijgt en ook andere soorten schades aan je auto zoals:

  • Stormschade (wind, regen, sneeuw, etc.)
  • Diefstal
  • Vandalisme
  • Schade accessoires

Volledige Casco/Allrisk

Deze autoverzekering dekt vrijwel alle schades die zowel door jezelf als door derden kan ontstaan. Inclusief alle bovengenoemde dekkingen.

Waar moet je op letten bij het melden van stormschade?

  • Noteer het tijdstip van de schade! Daarna kun je foto’s maken van de schade die je later nodig zult hebben bij het claim en andere onduidelijkheden.
  • Als laatst, meld het direct bij je autoverzekeraar die je verder zullen helpen met je stormschade!

Vergelijken van de autoverzekeringen was nooit zo gemakkelijk geweest!

Op tijd verzekerd zijn tegen veel voorkomende stormschades is voor veel Nederlanders onmisbaar geworden. Je hebt de mogelijkheid om de beste en de voordeligste autoverzekering te vinden als je NU begint met een vergelijking! Wacht niet te lang en kies de juiste autoverzekering voor een veilige en zorgeloze toekomst!

Vragen over dit artikel?