blog

Het leukste bad speelgoed

31-05-2022

Het is voor kinderen vaak een leuk onderdeel van de dag, in bad gaan. Dit is niet altijd zo, sommige kinderen vinden het helemaal niets dat gebadder. Maar hoe kan je het in bad gaan nu leuker maken voor kinderen? Of juist nóg leuker voor kinderen die het bad wel prettig vinden. Door het juiste bad speelgoed te kiezen vinden de meeste kinderen het in bad gaan een feestje. Wij geven je tips voor het leukste bad speelgoed én waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Speelgoed tips

Om te beginnen met speelgoed voor de kleintjes kan je kiezen voor een drijvende puzzel. Het helpt kinderen verhaaltjes verzinnen tijdens het badderen, maar is ook erg leuk. Ook zijn er verschillende soorten poppetjes of ander speelgoed die zuignappen bevatten. Hiermee zijn de kinderen vaak wel even zoet. Ook hier kunnen ze weer verhaaltjes meer verzinnen in bad en aan de badrand of tegels plakken. Vaak bevatten deze speelgoed figuurtjes ook gaatjes waardoor er een soort fonteintjes uitkomen wanneer je kind hierin knijpt. Een groot feest dus. Om kinderen echt te laten genieten van het water kan je ook een vis set kopen. Zo kunnen ze met een hengeltje visjes vangen uit het bad. Met behulp hiervan hebben ze niet eens meer door dat ze in bad zitten. Kijk eens op een website als Top1toys voor het aanbod. Ook bad eendjes of ander drijvend speelgoed doet het goed. Zo is er tegenwoordig veel drijvend speelgoed te vinden. Eigenlijk zijn er ontelbare opties voor bad speelgoed.

Het juiste speelgoed

Let er wel goed op dat je het juiste speelgoed kiest per leeftijd. Het meeste bad speelgoed is gemaakt van plastic of rubber. Dit materiaal zorgt ervoor dat het speelgoed waterbestendig is en kan blijven drijven. Losse stukken, touwtjes of scherpe randen moeten ten alle tijden voorkomen worden. Dit kan gevaarlijk zijn voor jouw kind. Mocht het bad speelgoed batterijen bevatten, zorg er dan voor dat dat goed afgesloten is. Dit waarborgt de veiligheid én de kwaliteit van het speelgoed.

Schoon speelgoed

Het schoonmaken van bad speelgoed is ook erg belangrijk. Veel speelgoed voor kinderen hebben gaatjes, zodat het speelplezier nog groter wordt. Het nadeel daarvan is dat de binnenkant niet goed schoon blijft en ook niet goed schoongemaakt kan worden. Hierdoor is het belangrijk om dit speelgoed niet té lang te gebruiken of heel goed schoon te maken. Zorg er altijd voor dat er in ieder geval geen schimmel op het bad speelgoed ontstaat.

Vragen over dit artikel?