blog

Verschillende soorten verslavingszorg in Amsterdam

20-04-2023

De gemeente doet er alles aan om haar burgers zo veilig mogelijk te houden. Toch kampen we in Amsterdam nog altijd met een hoog aantal verslaafden. Ook veel mensen met verborgen problemen. Zij die zich thuis gestort hebben in een alcohol- of drugsverslaving en inmiddels geen weg meer terug lijken te zien. Dat is zorgelijk.

Gelukkig is de verslavingszorg Amsterdam goed geregeld. Onze stad kent tal van organisaties waar je terecht kunt. Erken je jouw verslaving? Dan is de eerste stap al gezet. Vervolgens kan de huisarts je op weg helpen bij het maken van de volgende stappen. Je kunt je in sommige gevallen ook zelf bij een kliniek aanmelden. Maar waar kan je terecht?

Trubendorffer

Trubendorffer heeft een geheel unieke methode ontwikkeld. Een verslavingsbehandeling waarbij men niet direct opgenomen hoeft te worden. Waar uit gaat van de eigen kracht, begeleiding en stoppen met alle middelen. Het fijne van deze kliniek is dat de wachtlijsten kort zijn. Bovendien hoef je niet doorverwezen te worden. Als je merkt dat het écht niet gaat, mag je altijd zelf bellen of mailen om een intake in te plannen. De lijntjes zijn kort, waardoor de drempel ook minder hoog ligt.

Met behulp van groeps- en individuele therapie worden de grootste oorzaken van het gebruik achterhaald. Stoppen met de verboden middelen is immers één ding, maar hiermee is het probleem nog niet opgelost. De meeste verslaafden zijn verslaafd met een reden. Als de achterliggende oorzaak niet wordt aangepakt, zal een terugval snel plaatsvinden. Maar met steun van lotgenoten en deskundigen sta je hier niet meer alleen voor.

Bij Trubendorffer worden de kosten van de behandeling volledig vergoed vanuit het basispakket. Houd er wel rekening mee dat je wel nog het eigen risico uit dat jaar zelf moet betalen. De intake is altijd gratis. Bovendien hoeft de informatie niet gedeeld te worden met andere specialisten. Informatie wordt enkel uitgewisseld met de huisarts als jij daar toestemming voor geeft.

Kleinere klinieken 

Daarnaast kun je ook terecht bij verschillende kleinere klinieken, zoals SolutionS. Dit is een verslavingskliniek die deskundige hulp biedt aan mensen met een verslaving, mensen die simpelweg informatie zoeken en professionals die met een hulpvraag zitten. SolutionS houdt zich niet alleen bezig met het verlenen van steun voor verslaafden, maar werkt ook aan preventie. Hoe kunnen zij er met de juiste informatie en voorlichting voor zorgen dat er straks minder verslaafden in Nederland zijn?

SolutionS is een vrij kleine kliniek, waardoor de wachttijden ook iets minder lang zijn. Je kunt er dus vrij gemakkelijk terecht. 

Als de verslaafde nog twijfelt of hij wel of niet in behandeling moet gaan, dan kan hij er ook voor kiezen om een vrijblijvend adviesgesprek met een deskundige van de kliniek aan te vragen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer (zie contactgegevens onderaan de blog). Deze kan vertellen wat ze voor hem kunnen betekenen en zo de stap minder spannend maken. 

Hier kun je terecht voor de juiste zorg:

  • Trubendorffer 
  • Telefoonnummer: 0800 – 999 999 8
  • Locatie: Obiplein 18 E, 1094 RB Amsterdam

Vragen over dit artikel?