blog

Waar kun je lekker sporten in Amsterdam?

23-03-2023

Ga je regelmatig naar de sportschool, maar wil je ook wel eens iets anders proberen? In Amsterdam zijn er verschillende leuke locaties waar je volop je energie kwijt kunt en toch net even anders beweegt dan je gewend bent. Ontdek de leukste en origineelste plekken om te sporten in Amsterdam.

Ontspannen op hoogte bij het Volkshotel

Geniet bij mooi weer niet alleen van de buitenlucht, maar ook van het uitzicht vanaf het dakterras van het Volkshotel. Je volgt hier een keer per week een yogales. Dit is een leuke aanvulling op je andere sportieve activiteiten. Wellicht spreek je hele andere spiergroepen aan, waardoor je ineens spierpijn krijgt op plaatsen waar je het niet gewend bent. Bereid je goed voor op deze les en zorg dat je voldoende mineralen en vitamines zoals biotine in je maaltijden verwerkt, zodat je ook na de yogales je normale sportactiviteiten nog uit kunt voeren.

Raak je energie kwijt in de A’DAM Toren

Voor sporters die normaal gesproken alleen met gewichten en fitnessapparatuur trainen, is een bezoekje aan de A’DAM Toren een hele uitdaging. Want dan komt het niet alleen aan op kracht, maar ook op fysieke uithoudingsvermogen. Ga kickboksen of leef je uit op de circuittraining. Ook hier kun je van een mooi uitzicht genieten tijdens bepaalde lessen, als je tenminste nog wat energie over hebt. 

Neem een duik in het IJmeer

Als je het goed doet, hoef je niet helemaal nat te worden. Maar het is ook niet erg als je tijdens het wakeboarden of waterskiën in het water valt. Zeker als het warm weer is, kan het water van het IJmeer heel verfrissend zijn. Wil je wat minder vaart erachter zetten, kies dan voor een supboard. Neem je eigen board mee of huur er een ter plaatse. Je kunt voor de meeste activiteiten les krijgen van een ervaren instructeur.

Voorkom blessures en vermoeidheid in je spieren

Als je sportieve activiteiten doet waar je niet aan gewend bent, kun je eerder vermoeid raken. Je spieren kunnen de krachtsinspanning misschien niet volhouden. Of je houdt aan de eerste les een enorme spierpijn over. Dat is jammer, want je wilt de nieuwe sport natuurlijk ook vol kunnen houden. Als je biotine als voedingssupplement gebruikt, voorkom je dat je van deze klachten last hebt. Biotine is een vitamine, namelijk vitamine B8. Dit komt in onze voeding voor, maar tijdens het verwarmen of bewaren gaat de aanwezige biotine voor een deel verloren. Door te kiezen voor biotine als voedingssupplement, weet je zeker dat je voldoende hiervan binnenkrijgt.

Wanneer neem je biotine als voedingssupplement in?

Weet je dat je een inspannende sportieve dag voor de boeg hebt? Neem dan een capsule met biotine in voor extra ondersteuning. Je zult merken dat je spierherstel eenvoudiger verloopt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je teveel biotine op een dag binnenkrijgt. Als je lichaam voldoende heeft, wordt het overschot via de natuurlijke weg afgevoerd. Ook als je veganist bent, kun je met een gerust gevoel biotine als voedingssupplement gebruiken. Er zijn veganistische capsules verkrijgbaar met uitsluitend plantaardige ingrediënten, eventueel aangevuld met magnesium.

Vragen over dit artikel?