blog

Houd je drankjes extra lang warm (of juist koud!) met een thermosbeker of -kan

31-08-2022

Helaas is het niet altijd mogelijk om een vers gezet kopje koffie of thee te drinken, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent met de auto. Tuurlijk, je zou kunnen stoppen bij een tankstation om daar een warm kopje koffie of thee te nuttigen, maar dan moet je wel een bemand tankstation op je route tegenkomen waar je warme dranken kunt kopen. Helaas is dit niet altijd het geval en dan biedt een thermosbeker of -kan de uitkomst. Met een thermosbeker of -kan houdt je je drankjes extra lang warm. Of juist koud! Want een dergelijke geïsoleerde kan of beker kan ook prima ingezet worden om koud drinken goed koud te houden bij warm weer. Hieronder lees je hoe zo’n thermosbeker of -kan precies werkt.

Hoe werkt een thermosbeker of -kan nu eigenlijk?

Het principe van een thermosbeker of -kan is eigenlijk heel simpel: een dubbele wand met daartussen een vacuüm die als isolatie dient. Omdat er zich tussen de twee wanden dus geen geleidend materiaal bevindt, komt de inhoud van de beker of kan niet in contact met de temperatuur van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de beker of kan behouden blijft en dus niet zomaar naar buiten kan ‘ontsnappen’. Aan de andere kant kan bij koude drankjes de warmte van buitenaf niet naar binnen ‘sluipen’. Het resultaat: drinken dat gedurende een langere tijd op de gewenste temperatuur blijft. Het reflecterende zilverkleurige laagje dat je veel aan de binnenkant van thermosbekers en -kannen ziet zitten draagt hier nog eens extra aan bij.

Tips zodat je drinken nóg langer warm of koud blijft

Wil je je vervoerde drinken nóg langer warm houden? Vul de thermosbeker of -kan dan eerst met water uit de waterkoker, laat het gedurende vijf minuten staan en giet het water er vervolgens uit. Op deze manier kun je de thermosbeker alvast ‘voorverwarmen’ waardoor je drankje extra lang warm blijft. Omgekeerd werkt overigens ook. Voor het extra lang koud houden van gekoeld drinken kun je de thermoskan of -beker eerst vullen met ijskoud water (gooi er wat ijsklontjes bij!). Wist je dat het ook uitmaakt hoe vol de thermoskan of -beker is? Een halfvolle kan of beker zal de warmte minder goed en lang vasthouden dan een kan of beker die helemaal tot aan de rand gevuld is.

Bedrukte thermosbekers als relatiegeschenk

Thermosbekers zijn erg leuk om als relatiegeschenk te geven én ontvangen. Een thermosbeker komt altijd wel van pas, al is het maar om koffie, thee of een koud drankje mee te kunnen nemen tijdens een lange wandeling of fietstocht. Naast thermosbekers kun je bij Loopper ook nog andere soorten bekers bedrukken met jouw bedrijfsnaam, bedrijfslogo of ieder ander ontwerp. Klik op bovenstaande link en neem zelf eens een kijkje!

Vragen over dit artikel?