blog

Kerst 2021, zo bereid je er op voor

13-10-2021

Veel mensen denken dat Kerstmis de gelukkigste tijd van het jaar is. Dit komt vooral omdat je in deze twee dagen veel tijd met familie en/of vrienden hebt doorgebracht. Ben jij ook zo gek op kerst? Dan wil je hier ongetwijfeld helemaal op voorbereid zijn. Helaas weten veel mensen niet hoe ze met dit probleem omgaan. Daarom zijn we hier om je te helpen in dit artikel.

Koop een mooie kerstboom

Als we je vragen iets te noemen dat echt bij Kerstmis hoort, zou je “kerstboom” kunnen zeggen. Dat is niet zo gek, want de meeste mensen nemen zo’n boom op kerstavond mee naar huis. Als het op kerstbomen aankomt, heb je veel keuzes. Eerst moet je kiezen of je een echte kerstboom of een kunstkerstboom wilt. Een echte kerstboom kan maar één jaar worden gebruikt, terwijl een kunstkerstboom meerdere jaren kan worden gebruikt. Het nadeel van een kunstkerstboom is dat je vaak direct ziet dat het nep is. Koop daarom nooit ’s nachts ijs aan de kerstboom.

Zet de kerstboom op en hang hem vol!

Heb je de juiste kerstboom gevonden? Is het al in huis? Dan is het tijd om hem te regelen. Een kale boom ziet er nogal sfeervol en asociaal uit. Begin altijd met licht. Omdat dit meestal lange kettingen zijn, kun je ze het beste aanbrengen als er niets anders aan de kerstboom hangt. Hangen ze? Steek vervolgens de stekkers in de stopcontacten en kijk of je ze goed verdeelt in de boom.

Als je tevreden bent met de kerstverlichting, kun je aan de rest van de decoraties gaan werken. Bij het manipuleren van de boom raden we aan om dit van boven naar beneden te doen. Begin je van onderaf? Dan is het mogelijk dat de versiering valt doordat je erop slaat. Hang geen kerstballen en kerstversieringen naar believen aan de boom, maar wees voorzichtig. Grote versieringen worden aan de onderkant gebruikt, terwijl kleinere versieringen het beste aan de bovenkant kunnen worden geplaatst.

Versier de rest van je huis

Wil je de beste voorbereidingen treffen voor de kerst? Versier dan niet alleen de kerstboom, maar versier ook de rest van het huis. Hang bijvoorbeeld een lichtgevende ster voor het raam of aan de voordeur. Veel mensen gebruiken Oasis ook om kerstwerken te maken. Je kunt het goed gebruiken als decoratief materiaal op de (salon)tafel. Er zijn nog veel meer soorten kerstversieringen.

Haal de kerstkaarten al in huis

Rond kerst sturen veel mensen kerstkaarten naar bekenden. Wilt u hetzelfde doen? Haal deze tickets dan op tijd. Laat ze ook niet te laat los. Rond kerst worden veel kaarten verstuurd. Daarom kan het langer duren dan normaal voordat iemand uw kaart ontvangt.

Vragen over dit artikel?