blog

Tips bij het kiezen van een keyboard voor een beginnende speler

24-08-2022

Als je graag piano speelt, jonge kinderen hebt of geïnteresseerd bent om keyboard te leren spelen, dan is deze blog iets voor jou. Je komt er alles te weten over de verschillende soorten keyboards en welke het beste bij jou past. Lees verder als je nieuwsgierig bent!

Verschillende soorten Keyboards

Bij het kiezen van een keyboard zijn er veel merken en typen die u moet overwegen. Een belangrijke factor is of de toetsen aanslaggevoelig zijn. Dit is belangrijk als u keyboard speelt of wilt leren spelen, omdat het een echte vleugel beter nabootst. Voor kinderen of mensen die gewoon muziek willen maken zonder zich zorgen te maken over precisie, is deze functie echter niet zo essentieel. Als je extra mogelijkheden wilt om keyboard te spelen en bereid bent iets meer uit te geven voor je instrument, koop dan een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Een ander punt van overweging is het aantal toetsen; keyboards zijn er in 49-, 58-, 61-, en 88-key versies. De meest uitgebreide ervaring voor wie piano wil leren spelen zou een keyboard met 88 toetsen zijn en bieden qua mogelijkheden meer in toon soort en hoogtes.

Keyboard voor kinderen

Er zijn veel voordelen voor kinderen die voortkomen uit het maken van muziek, zoals verhoogde creativiteit en een positievere schoolomgeving. Als ouder kunt u uw kind aanmoedigen om betrokken te raken bij het maken van muziek door ze een instrument zoals een gitaar of keyboard te geven. De meeste kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot het indrukken van toetsen op toetsenborden, dus ze zullen het waarschijnlijk leuk vinden om erop te spelen. Bovendien is het goed voor hun ontwikkeling!

Vragen over dit artikel?