blog

Tips voor urineverlies en een dagje op pad

28-09-2022

Laat je niet tegenhouden bij je uitstapjes!

Ook wanneer we ouder worden, willen we graag wel eens een dagje op pad. Dit is ook ons volste recht natuurlijk. We kijken hier vaak al lang naar uit. Een ding dat mogelijks roet in het eten zou kunnen gooien, is urineverlies. Heel wat vrouwen kampen hiermee. Helaas betekent dit voor heel wat vrouwen dan ook dat ze hierdoor heel wat stress ervaren bij het uitoefenen van activiteiten, of erger nog, dat ze zelfs activiteiten gaan vermijden of afzeggen. Dit is zo zonde, want elke vrouw verdient het toch om plezier te hebben in haar leven? Maar hoe ga je hier dan mee om?

Enkele tips om hiermee om te gaan?

Het is zeker niet evident om hiermee om te gaan. Er heerst nog zo’n taboe op, terwijl het zo normaal is. Het is niets schadelijks, maar wel heel vervelend natuurlijk. Enkele zaken die je hierbij zou kunnen doen, zijn de volgende:

  • Verlies van urine betekent eigenlijk een vermindering van je bekkenbodemspieren. Je zou oefeningen kunnen oefenen bij bijvoorbeeld de kinesist die hier gericht mee aan de slag gaat om je bekkenbodemspieren terug sterker te maken, waardoor je minder urine zal verliezen.
  • Het is belangrijk dat je hierbij genoeg blijft drinken en vezelrijke voeding eet. Misschien lijkt het wel logisch om minder te drinken dan, maar dit is zeker niet de oplossing en is niet gezond voor je lichaam! Wat je wel beter vermijdt, is veel drinken net voor je gaat slapen.
  • Misschien ben je iets te zwaar wat zorgt voor extra druk op de blaas? Hierbij zou het kunnen helpen om af te vallen.
  • Dit alles zijn goede methoden, maar zijn allemaal op lange termijn. Je hebt misschien iets nodig wat je nu kan helpen. Dan kan je kiezen voor TENA Pants incontinentiebroekjes. Dit zijn zeer zachte broekjes met een zeer goed absorptievermogen. Dit zit niet alleen zeer goed, maar is ook een discrete oplossing. Dit is perfect te gebruiken in combinatie met de voorgaande tips. Hierdoor hoef je dus nooit meer een van je uitjes te missen!

Vanaf nu weer op pad met voorgaande tips?

Heb je veel gehad aan voorgaande tips? Hopelijk wel en kan je zo van je uitjes genieten, zeker wanneer je de korte termijnbehandeling combineert met de lange termijnbehandeling. Informeer je goed bij specialisten en laat je zeker verder helpen, want weet: je staat er nooit alleen voor!

Vragen over dit artikel?