blog

Actieve vakantiebestemmingen vanaf Amsterdam

19-10-2022

Wil je een actieve vakantiebestemming vanaf Amsterdam naar een land dat nog relatief onontdekt is? Ga dan naar Albanië! Je kunt er wandelen, fietsen en kajakken of plan een huttentocht kinderen, want deze activiteiten vind je in alle leeftijdsgroepen geschikt, dus ook met kinderen kun je hier een fantastische tijd beleven.

Albanië de perfecte bestemming voor gezinnen

Albanië wordt snel een populaire bestemming voor actieve gezinsvakanties. En het is geen wonder waarom! Je kunt heerlijk wandelen in Albanië. Naast het prachtige landschap en de diverse landschappen biedt Albanië een verscheidenheid aan activiteiten om iedereen in het gezin tevreden te houden. Kinderen zullen graag te voet of op de fiets het land verkennen, terwijl volwassenen kunnen genieten van kajakken of zelfs canyoning in sommige van de meer afgelegen gebieden.

De Albanese Alpen

Plan je een vakantie naar Albanië met de kinderen op sleeptouw? Maak je geen zorgen – het land heeft genoeg te bieden voor gezinnen. De afstanden zijn beheersbaar, en de plaatselijke bevolking staat bekend om haar gastvrijheid tegenover kinderen. Er zijn misschien niet veel specifieke activiteiten voor gezinnen, maar er is genoeg te zien en te doen dat je kinderen zal interesseren. Niet alleen kun je zo de traditionele lokale cultuur ervaren, maar het biedt ook prachtige landschappen en mogelijkheden voor wandelingen en andere buitenactiviteiten.

De zuidkust van Albanië voor een onvergetelijke stranddag

Albanië wordt vaak over het hoofd gezien als strandbestemming, maar ingewijden zullen je vertellen over de prachtige zuidelijke kustlijn. De stranden in deze regio behoren tot de mooiste van heel Europa, en zijn een must voor gezinnen met kinderen. Ksamil is een fantastische uitvalsbasis om het zuiden te verkennen, waar je boten kunt huren om afgelegen stukken zand te bereiken. Ten noorden van Ksamil bieden Himarë en Dhërmi ook prachtige stranden, met als persoonlijke favoriet Gjipe Beach. Hoewel het een eindje wandelen is om het te bereiken, is het de moeite waard vanwege het ongerepte turquoise water en de vredige sfeer.

Een vakantiebestemming op slechts drie uur vliegen vanaf Amsterdam

Wil je niet verder dan drie uur vliegen? Zoek niet verder dan Albanië! Het land zit niet alleen vol met vriendelijke inwoners en ongerepte natuurschoon, maar ook de keuken zal je versteld doen staan. Het Albanese eten is een combinatie van Griekse, Turkse en Italiaanse invloeden, en biedt het beste van alle drie de culturen op je bord. Albanië is een land met schoonheid, cultuur en gastvrije mensen die u niet kunt vinden in veel andere plaatsen. Het is de perfecte bestemming voor iemand op zoek naar avontuur, ongerepte landschappen en unieke bezienswaardigheden. Je zult niet teleurgesteld worden.

Vragen over dit artikel?