blog

Tips: vliegen vanaf Schiphol tijdens drukte

04-10-2022

Al sinds de zomer is het erg druk op Schiphol. Hou er rekening mee dat je uren in de rij kunt staan voor de incheckbalie. Daarna sluit je achteraan aan bij de douane. Heb jij geen zin in een gigantische wachtrij? Met deze tips vlieg jij zo relaxt mogelijk vanaf Schiphol naar je vakantiebestemming.

Kom op tijd

Jij kunt niet wachten om te beginnen aan je rondreis Costa Rica. Maar voordat je van je vakantie kunt gaan genieten, moet je het vliegtuig in. Hou rekening met extreme drukte en kom op tijd. Waar mogelijk kun je al online inchecken. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je koffers ook alvast in te checken vanuit huis. Deze worden vervolgens bij je thuis opgehaald. Zo sla je toch mooi een lange rij over. Welke tijd is op tijd vraag jij je af? Volg altijd het advies van je luchtvaartmaatschappij. Hier zijn namelijk de wachttijden op berekend.

Boek je vlucht om

Indien mogelijk valt het aan te raden om te vliegen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol. Als je een flex-ticket hebt, kun je omboeken en vliegen vanaf Rotterdam of Eindhoven. Kijk ook naar mogelijkheden om vanaf een buitenlandse luchthaven te vertrekken, zoals bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf. Dit ticket kan ook nog eens goedkoper zijn dan je huidige ticket. In sommige gevallen betaal je wat bij omdat het ticket duurder is. Met een flex-ticket is omboeken kosteloos. Het is ook mogelijk om met andere tickets om te boeken, maar dan betaal je hier extra voor in de vorm van wijzigingskosten.

Reis met handbagage

Schiphol vraagt reizigers om met weinig bagage te reizen. Bij voorkeur pak je alleen een stuk handbagage in. Over het algemeen scheelt dit aan wachttijd, al kan het zijn dat je tas alsnog uitgebreid gecontroleerd wordt. Wanneer je thuis al hebt ingecheckt, kun je met jouw handbagage direct naar de Security en Paspoortcontrole. Vaak pak je veel te veel spullen in voor jouw reis. Als je op rondreis Costa Rica gaat, heb je niet veel meer nodig dan luchtige kleding, zwemkleding en verzorgingsproducten. Ter plekke kun je ook nog het noodzakelijke aanschaffen. Zo heb je direct een leuk souvenir!

Ga met de juiste mindset naar Schiphol

Vlieg je vanaf Schiphol, dan weet je dat de kans groot is dat je lang in de rij gaat staan. Kom op tijd, draag comfortabele schoenen, check indien mogelijk alvast in en laat het verder over je heen komen. Door te stressen gaat het echt niet opeens sneller. Je hebt geen invloed op het proces. Probeer je dus niet al te druk te maken over de toekomst. Als je je vlucht mist, dan komt daar wel weer een oplossing voor. Natuurlijk baal je van de situatie, maar laat deze gevoelens ook weer los. Hopelijk red jij gewoon je vlucht en ga je een heerlijke vakantie tegemoet.

Vragen over dit artikel?