blog

4 tips om je kookkunsten naar een (nog) hoger niveau te tillen

02-05-2022

Vind je het heerlijk om iedere dag de lekkerste gerechten te koken, maar heb je het idee dat er nog ruimte is voor verbetering? Zou je jouw kookkunsten weleens wat willen verbeteren? Lees dan even onderstaande blog want hierin geven we jou vier tips om je kookkunsten naar een (nog) hoger niveau te tillen. Lees snel verder!

Maak gebruik van de kookboeken die liggen te verstoffen in je kast

Niemand is te oud om te leren, ook niet wanneer het aankomt op koken en kookboeken. Vrijwel iedereen heeft wel één of enkele kookboeken in de kast liggen die nog nooit het daglicht hebben gezien. Ze liggen maar een beetje te verstoffen en dat is natuurlijk ontzettend zonde! Ook in de kookboeken die bij jou in de kast liggen te verstoffen staan vast en zeker lekkere en vernieuwende recepten waar je spontaan van gaat watertanden. Pak die boeken er eens bij, blader er eens op een regenachtige dag doorheen en doe inspiratie op voor je volgende kookproject. 

Groente kook je het liefst niet te kort, maar ook zeker niet te lang

 Groente dat niet goed gaar is daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Soms is het best ingewikkeld om groente tot de perfecte mate van gaarheid te koken. Mensen hebben zo allemaal hun eigen voorkeur. De één houdt van beetgaar terwijl de andere zijn of haar groente het liefst bijna als moes eet. Toch is het aan te raden om groente niet te lang te koken. Wanneer je groente te lang kookt, verliest het namelijk niet alleen de ‘bite’ maar gaan er ook verschillende belangrijke voedingsstoffen verloren. Voedingsstoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven en die vaak wél in de groente aanwezig blijven indien je het niet door en door kookt. Bovendien spaart het je tijd! 

Vlees of vis bakken? Zorg dat ze op kamertemperatuur zijn voordat je ze bakt

 Sommige producten kun je rechtstreeks vanuit de vriezer hup in het pannetje gooien, maar voor de meeste producten geldt dit helaas niet. Het is dan ook aan te raden om altijd, maar dan ook altijd de aanwijzingen op de verpakking op te volgen. Ze staan er niet voor niets op. Wil je vlees of vis bakken? Zorg er dan voor dat ze op kamertemperatuur zijn voordat je ze bakt. Haal het vlees of de vis op tijd uit de koelkast, maar laat ze ook weer niet te lang op het aanrecht liggen (vooral niet in de zomer!). Vlees of vis dat op kamertemperatuur is zal gelijkmatiger bakken waardoor het eindresultaat een stuk beter is.

Experimenteer met kruiden, specerijen en natuurzouten

 Kruiden, specerijen en natuurzouten zijn een eenvoudige manier om jouw gerechten binnen een handomdraai om te toveren tot iets speciaals. Experimenteer er eens mee! Kook en bak je nooit met kruiden, specerijen en dergelijke, maar wil je het wel graag uitproberen? Kijk dan eens op de website van Vehgroshop.

Vragen over dit artikel?