blog

De vele voordelen van LED-verlichting

01-03-2023

De wereld begint de vele voordelen van LED-verlichting in te zien. Jarenlang hebben mensen vertrouwd op traditionele gloeilampen, maar LED’s worden steeds populairder vanwege hun milieu-, gezondheids- en economische voordelen. Laten we eens kijken waarom overstappen op LED-verlichting voor iedereen gunstig kan zijn.

Milieuvoordelen van LED-verlichting

Als het gaat om milieuvoordelen bieden LED’s veel voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen. Ten eerste gebruiken ze tot 85% minder energie dan gloeilampen en gaan ze tot 25 keer langer mee, wat betekent dat er minder lampen geproduceerd en weggegooid hoeven te worden. Bovendien bevatten LED’s geen giftige chemicaliën zoals kwik of lood, die schadelijk kunnen zijn als ze in het milieu of de lucht terechtkomen. Dit maakt ze een veel veiligere optie voor zowel het milieu als de menselijke gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van LED-verlichting

LED’s zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Traditionele gloeilampen geven hoge niveaus van ultraviolette straling af die na verloop van tijd schadelijk kunnen zijn voor de huid en het gezichtsvermogen. LED’s daarentegen produceren geen enkele UV-straling, zodat je je bij gebruik geen zorgen hoeft te maken over vermoeide ogen of huidirritatie. Verder staan LED’s er ook om bekend dat ze minder warmte produceren dan andere lichtbronnen. Dat kan weer helpen om je energierekening in warme zomermaanden te verlagen en ook om te voorkomen dat je je per ongeluk brandt aan hete armaturen of lampen.

Economische voordelen van LED-verlichting

Behalve dat ze gezonder en milieuvriendelijker zijn dan traditionele verlichtingsmethoden, zijn LED’s op de lange termijn ook voordeliger door hun lage energieverbruik en lange levensduur. Met een indrukwekkende levensduur van 50.000 uur (gelijk aan vijf jaar continu gebruik) hoef je je geen zorgen te maken over het vaak vervangen van gloeilampen of het verspillen van geld aan dure vervangingen om de paar maanden of jaren. Een geweldige keuze voor zowel commerciële als residentiële ruimtes! 

LED-verlichting biedt zoveel voordelen voor het milieu, de gezondheid en de economie dat het gemakkelijk te begrijpen is waarom het de laatste jaren zo populair is geworden. Niet alleen is het een veel efficiëntere lichtbron dan zijn traditionele tegenhangers, maar het produceert ook geen gevaarlijke stoffen of UV-straling en gaat aanzienlijk langer mee, zodat je geld kunt besparen op vervangingen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk kunt verkleinen! Dus als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om je huis of bedrijfsruimte te verlichten, kijk dan vandaag nog naar LED-verlichting en LED profielen van Led24!

Vragen over dit artikel?