blog

De voordelen van PVC vloer

04-07-2022

Er zijn veel verschillende vloeren verkrijgbaar. Een PVC vloer wordt tegenwoordig veel gebruikt als vloer. PVC is de afkorting van polyvinylchloride; deze vloer is gemaakt van verschillende lagen die uit kunststof bestaan. De PVC vloer is zeer sterk en heeft een beschermde toplaag op de vloer zitten. Door de huidige technieken is een PVC vloer met een houtlook bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Vanwege de vele mogelijkheden is er voor iedereen een PVC vloer geschikt. Lees snel verder en ontdek alle voordelen.

Onderhoudsvriendelijk

De PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden, waardoor je geen last meer hebt van allergieën. De PVC vloer heeft over het algemeen een glad oppervlak, waardoor de vloer gemakkelijk schoon te houden is door middel van stofzuigen en dweilen. Je hoeft hierbij geen extra reinigingsmiddelen toe te passen. Door middel van de stofzuiger haal je al veel vuil weg. In combinatie met het dweilen haal je de overige viezigheden ook weg.

Vloerverwarming

Heb jij vaak kouden voeten? Dan is niks beter dan vloerverwarming in jouw woning. De PVC vloer kan gemakkelijk worden gecombineerd met vloerverwarming in de woning. De PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof. Door de verschillende lagen wordt de warmte goed geleid. Daarnaast heeft de PVC vloer de eigenschap dat deze zich aanpast naar de omgeving. Indien de omgeving op temperatuur is, zal de ondergrond dus ook prettig aanvoelen. Voor extra warmte kan de vloerverwarming natuurlijk worden aangezet.

Geluiddempend

Woon jij in een tussenwoning of appartement? Gaat jouw echtgenoot veel later naar bed, terwijl jij weer vroeg op moet staan? Dan ben jij vast blij met het geluiddempende effect van de PVC vloer. Door de verschillende lagen in de PVC vloer kan jij je geruisloos door de ruimte heen lopen. De buren en echtgenoot ervaren niet langer overlast van jouw voetstappen.

Vragen over dit artikel?