blog

Een nieuw huisdier? Hier moet jij op letten wanneer je een kat krijgt!

16-11-2022

Een nieuwe aanwinst in huis zorgt voor veel gezelligheid. Een kat is een makkelijk en leuk huisdier dat in veel huishoudens wel zijn plekje kan vinden. Ondanks dat is het belangrijk om de komst van jouw nieuwe viervoeter voor te bereiden. Dit kan door een aantal spullen aan te schaffen en het een en ander te regelen. Zo ben je goed voorbereid op de komst van jouw kat!

Zorg voor entertainment

Katten zijn intelligente dieren die graag geprikkeld worden. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid om genoeg te bewegen. Koop daarom voordat jouw kat jouw huis komt vergezellen een aantal speeltjes. Ook producten als een krabton, krabpaal of varianten zorgen ervoor dat jouw kat lekker actief blijft. Hierdoor zal hij of zij niet zo snel in de gordijnen gaan hangen of jouw interieur molesteren. Daarnaast is een krabton of krabpaal ook goed voor de kattennagels. Zo blijven ze kort en sterk. Het is namelijk (deels) een vervanging voor objecten in de buiten waar de nagels anders aan slijten.

Dierenarts

Schrijf je op tijd in bij een dierenarts om onhandige situaties te voorkomen. Niet alleen voor vaccinaties maar ook voor controles en eventuele medische problemen is het fijn om direct naar de dierenarts te kunnen. Het hebben van korte lijnen wat betreft communicatie is prettig aangezien jouw dierenarts jouw kat beter kent en goed kan inspelen op acute, ernstige medische situaties. De vaccinaties die jouw kat moet krijgen staan ook geregistreerd in het systeem waardoor je eenvoudig en op tijd een afspraak kan maken.

Reismand

Voor het vervoeren van jouw kat is een reismand essentieel. Het biedt een veilige plek voor jouw kat wanneer jij haar of hem moet verplaatsen. Daarnaast zorgt het voor het voorkomen van onveilige situaties. Katten kunnen namelijk niet zomaar uit de reismand springen. Er zijn genoeg reismanden die inspelen op de behoeftes van jouw kat. Zo hebben ze verschillende openingen en materialen en ze zijn in verschillende groottes verkrijgbaar.

Goede voeding

Gezond kattenvoer is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat. Met name natvoer is goed voor jouw toekomstige huisdier aangezien katten over het algemeen te weinig vocht binnen krijgen. Blikvoer en gedroogd voer gemengd met water zijn daarom goede opties. Ook is het belangrijk om te kijken naar de bestanddelen. Te veel zout en weinig voedingsstoffen maken het voer een stuk ongezonder. Om ervoor te zorgen dat jouw kat genoeg vocht binnen krijgt, kun je het vochtrijke voedsel combineren met vaak en genoeg water aanbieden. Niet altijd heeft jouw kat zin om water te drinken. Door dit leuker te maken met een waterfonteintje, zal jouw kat het meer zien als een spel. Een spel wat uitdaagt en prikkelt waardoor jouw huisdier meer water zal drinken.

Deze waterfonteintjes en de andere essentials zijn te vinden op krabpaal.nl.

Vragen over dit artikel?