blog

Langer genieten van uw tuin met een overkapping

30-09-2022

De zomerzon kan een echte zegen zijn voor uw tuin. Maar als het kwik stijgt, bestaat de kans dat u minder lang buiten van uw handwerk moet genieten. Een manier om dit te omzeilen is het plaatsen van een overkapping in uw tuin. Een overkapping biedt u schaduw op warme dagen, zodat u langer buiten kunt blijven en comfortabel van uw tuin kunt genieten. Hier volgt een korte handleiding om u te helpen de juiste overkapping voor uw behoeften te kiezen.

Soorten overkappingen

Allereerst moet u beslissen welk type overkapping u wilt. Er zijn twee hoofdtypes luifels op de markt: vrijstaand en aangebouwd. Vrijstaande overkappingen zijn ideaal als u uw overkapping in de tuin wilt kunnen verplaatsen of als u geen gaten in uw huis wilt boren. Vaste overkappingen daarentegen zijn ideaal om een permanente schaduwplek in uw tuin te creëren.

Grootte en vorm

Als u eenmaal hebt besloten welk type overkapping u wilt, is het tijd om na te denken over grootte en vorm. Hoe groot moet de overkapping zijn? Is hij alleen voor u of moet hij plaats bieden aan een paar mensen? Wilt u een vierkante of rechthoekige luifel of heeft u liever iets ronds? Bedenk hoe u uw overkapping gaat gebruiken en laat dat uw keuze bepalen.

Materiaal doek

Het volgende waar u aan moet denken is het materiaal van de luifel. Luifels zijn meestal gemaakt van polyester of nylon. Beide materialen zijn duurzaam en bestand tegen UV-stralen, maar nylon is doorgaans duurder.

Een overkapping is een geweldige aanvulling op elke tuin en kan u helpen langer van uw buitenruimte te genieten. Denk bij het kiezen van een overkapping aan het type, de grootte, de vorm en het materiaal dat het beste bij uw behoeften past. Doe inspiratie op via https://www.fenceweb.com/, met een beetje onderzoek zult u zeker de perfecte optie voor uw huis vinden.

Vragen over dit artikel?