blog

Vensterbank restylen met plakfolie

27-04-2023


Heb je een vensterbank waar je qua uiterlijk niet zo blij mee bent en waar je dus graag wat aan zou willen doen? Er zijn diverse mogelijkheden! Er bestaan overzet vensterbanken die je eenvoudig over je ‘oude’ vensterbank heen plaatst. Vaak zijn dit soort overzetvensterbanken wel erg prijzig. Het monteren van zo’n overzetvensterbank is ook niet altijd even gemakkelijk, daar moet je wel een beetje handig voor zijn. Gelukkig zijn er ook andere manieren. Heb je bijvoorbeeld wel eens van plakfolie gehoord? Plakfolie wordt veel gebruikt om keukens te restylen of om een oud krukje of bijzettafeltje weer een nieuwe look te geven. Je kunt het ook gebruiken voor je vensterbank.

Gebruik van plakfolie

Plakfolie bevat aan één zijde een plaklaag en is aan de andere zijde decoratief, met andere woorden, daar zie je de mooie kant met de print. Dat kan een print zijn met een mooie, moderne houtlook, maar het kan ook iets zijn zoals de trend van tegenwoordig, marmerlook. Wil je graag een effen kleur? Ook dat is mogelijk. Maak je vensterbank mooi mat zwart, zoals je veel ziet in interieurs tegenwoordig, of kies voor een hippe bonte kleur voor een trendy look. Plakfolie is in vele soorten verkrijgbaar in de webshop Raamfolieonline.nl

Om plakfolie op je vensterbank aan te brengen is het belangrijk dat de ondergrond glad, vlak en vetvrij is. De meeste vensterbanken zijn dat gelukkig, waardoor het op heel veel vensterbanken mogelijk is om plakfolie te gebruiken. Vervolgens zorg je ervoor dat de ondergrond schoon is voordat je gaat plakken. Knip of snijd van te voren de benodigde afmeting uit het plakfolie en houd dat ruim aan, zodat je zeker niet te weinig hebt. Liever iets te veel dan te weinig. Eventuele stukjes die over zijn kun je achteraf eenvoudig wegsnijden. Verwijder daarna het schutvel van het folie en begin het plakfolie aan te brengen. Veeg het strak met behulp van een rakeltje en je resultaat is daar! Eventueel kun je gebruik maken van water. Wanneer je de vensterbank nat maakt voordat je gaat plakken, kun je luchtbellen gemakkelijk wegvegen onder het folie vandaan. Wanneer je droogt plakt gaat dat helaas niet meer, of erg moeizaam.

Vragen over dit artikel?