blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een zetel?

31-05-2022

Na een lange dag heerlijk in de zetel gaan liggen, daar kijk je vast en zeker nu al naar uit! De zetel is de blikvanger van de woonkamer. De plaats waar je tot rust komt, heerlijk een boek kan lezen of urenlang kan netflixen. Een zetel kopen verloopt bij veel mensen dan ook niet direct van een leien dakje, dit omdat een degelijke zetel vaak niet goedkoop is. Weet je waar je op moet letten wanneer je een zetel koopt? Of wil je graag wat meer informatie over de aanschaf van een zetel, dan helpen wij je graag verder.

De perfecte zetel

In zetels heb je eindeloos veel keuze, denk maar aan kleine of grote zetels, hoekzetels of loungezetels enzovoort. Dit maakt de beslissing er natuurlijk niet makkelijker op. Het is belangrijk dat je bepaalt waar je precies waarde aan hecht. Is dat comfort of is dat design? Groot of klein? Heb je kinderen of huisdieren, dit kan ook een rol spelen in jouw finale keuze. Kijk eerst en vooral naar hoeveel ruimte je precies voor een zetel hebt. Is de woonkamer klein, kies dan voor een tweezit. Is de ruimte groot kies dan bijvoorbeeld voor een hoekbank of een driezit. Hou rekening met het aantal personen in je gezin of hoeveel mensen er geregeld plaatsnemen in je zetel. Je wilt natuurlijk niet dat de helft van je gezin op de grond moet zitten.

Geschikt voor elke ruimte

Natuurlijk is een zetel niet alleen geschikt voor de woonkamer, dat is enkel de meest voorkomende plaats. Maar er zijn zoveel plaatsen in huis waar je een zetel kan plaatsen indien je er ruimte voor hebt. Je kan bijvoorbeeld ook een zetel in de inkomhal zetten, dit is handig wanneer je even moet wachten op iemand of wanneer je je schoenen moet aantrekken. Ook in de keuken kan je een zetel plaatsen, denk dan aan een éénpersoonszetel of een fauteuil om extra sfeer en gezelligheid toe te voegen. Ook staat een zetel leuk op de overloop. Of heb je extra ruimte over in je slaapkamer, dan kan je hier een zetel zetten waar je bijvoorbeeld gezellig een boek kan lezen of mails kan beantwoorden op je laptop.

De stijl en kleur van de zetel

Je kiest best voor een stijl zetel die je mooi vindt, een zetel is namelijk niet het meubelstuk dat je elk jaar vervangt. Gelukkig heb je zetels in alle soorten vormen, maten en afmetingen. Ook in kleuren en stoffen is de keuze eindeloos. Kijk naar de rest van je interieur om deze vragen te beantwoorden. Heb jij een landelijk interieur? Dan kies je best voor een stoffen zetel. Ook voor een Scandinavisch interieur is een stoffen zetel een ideale optie. Voor beide stijlen kan je kiezen voor een lichte kleur zoals wit, beige of crème. Dit creëert een gevoel van rust en warmte. Heb jij een industrieel interieur? Kies dan voor een donkere kleur. Denk maar aan zwart, blauw of een cognac kleurige zetel. Leer geeft het een extra industriële vibe. Wil je van je zetel een echte blikvanger maken? Kies dan voor een fluwelen stofje of een felle kleur zoals geel of oranje.

Vragen over dit artikel?