blog

Waarom een vliegengordijn onmisbaar is

03-02-2023

Vliegen, muggen en allerlei andere vliegende insecten, het zijn beestjes die je liever niet in huis treft. Ze zijn vervelend omdat ze je wakker houden en omdat ze op je huid gaan zitten wat voor kriebel zorgt. Daarnaast is het ook niet fijn om vliegen in je keuken te hebben omdat ze gauw op het eten gaan zitten en dat is niet zo fris. Vliegen en andere vliegende insecten wil je dus zoveel mogelijk voorkomen in huis. Zorg daarom voor goede vliegenwering in huis. De meeste vliegen houd je tegen met een (goed) vliegengordijn voor je deur. In de lente en de zomer hebben we de deur graag open staan voor wat frisse lucht en de nodige ventilatie in huis. Vliegen weten op die manier gemakkelijk naar binnen te komen. Met een vliegengordijn voorkom je dat de vliegen bij je naar binnen vliegen.

Verschillende soorten vliegengordijnen
Vliegengordijnen zijn er in verschillende soorten. De meest bekende zijn de lamellengordijnen en de kattenstaarten. Dit zijn ook de vliegengordijnen die het vrijwel het beste doen. Een vliegengordijn met gaaslamellen maakt het bijna onmogelijk voor vliegen om naar binnen te komen. Ook bij een kattenstaart gordijn is het zo dat de strengen zo goed op elkaar aansluiten dat er vrijwel geen insect meer door kan. Beide gordijnen zijn ook huisdiervriendelijk. Een hond of kat kan er gemakkelijk doorheen lopen. Wat ook erg fijn is aan deze beide vliegengordijnen is dat je er gemakkelijk doorheen loopt en het gordijn zich achter je weer netjes sluit. Ideaal wanneer je je handen vol hebt wanneer je er doorheen loopt. Je hoeft het gordijn niet achter je te sluiten, dat gebeurt vanzelf.

Vliegengordijn ter decoratie
Naast dat een vliegengordijn natuurlijk zorgt voor het buitenhouden van vliegen is het ook een leuk decoratief item. Een kattenstaart vliegengordijn zorgt bijvoorbeeld voor een sfeervolle en warme uitstraling, ze zijn er in verschillende kleuren. Ook hulzen gordijnen zijn erg mooi en zelfs verkrijgbaar met mooie figuren en patronen erop. Verder zijn er vliegengordijnen van touw, bamboe, gekleurde draadjes en nog veel meer. Maak een goede afweging tussen de kwaliteit van een vliegengordijn en de uitstraling om zo het perfecte vliegengordijn voor jouw huis te vinden!

Vragen over dit artikel?