blog

Welke elementen komen er voor in een landelijke badkamer?

06-06-2022

Landelijke badkamers staan bekend om hun nostalgische en sfeervolle uitstraling. Vanwege de warmte die deze ruimtes met zich meebrengen, kiezen veel mensen voor deze badkamerstijl. Wil je weten of een landelijke badkamer iets voor jou is? Of ben je benieuwd welke elementen er bij een landelijke badkamer horen? Lees dan snel verder, in deze blog vertellen we namelijk alles over de elementen van een landelijke badkamer!

De kenmerken van een landelijke badkamer

Wil je graag een badkamer met een warme en ontspannen sfeer? Dan is een landelijke badkamer iets voor jou. In deze ruimtes worden lichte kleuren en natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd, waardoor je er volledig tot rust kunt komen. Deze badkamers kenmerken zich dus ook door het gebruik van natuurlijk kleuren en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout of natuursteen.

Het kleurenpallet

Het kleurenpallet van landelijke badkamers bestaat over het algemeen uit natuurlijke kleuren. Hierbij kan je denken aan verschillende aardetinten, zoals terracotta of zandkleuren. Daarnaast zien we dat er vaak voor pastelkleuren en wittinten gekozen wordt. Wil je toch liever een donkerdere kleur? Dan kan je kiezen voor grijs of zwart. Om de landelijke uitstraling van de badkamer te behouden kan je deze kleuren combineren met landelijke materialen, zoals natuursteen.

De materialen

De meest voorkomende materialen in een landelijke badkamer zijn natuursteen, hout(look) en beton(look). Al deze materialen hebben zo hun eigen kenmerken en uitstraling. Zo zorgt betonlook voor een stoerdere uitstraling en kan houtlook juist voor rust in de ruimte zorgen. Qua combinaties van kleuren en materialen kun je alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een natuurstenen wastafel, gecombineerd met witte en houtlook tegels. Maar je kan ook de gehele badkamer bekleden met betonlook tegels.

Verschillende stijlen combineren

Veel mensen denken bij een landelijke badkamer ook aan een klassieke ruimte, maar deze stijl is ook heel goed te combineren met andere badkamerstijlen. Een landelijke badkamer kan namelijk ook een moderne uitstraling hebben. Dit kan je creëren door strakke elementen, zoals zwarte kranen aan de ruimte toe te voegen. Maar ook een industriële sfeer is mogelijk. Kies er dan voor om zwarte elementen aan je badkamer toe te voegen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan zwarte kranen of een douchewand met een zwart raster. De mogelijkheden zijn dus heel uitgebreid!

Actuele badkamertrends

Bij Sani4All bieden we actuele badkamertrends en designs. Dit kan je terugzien in de opgeleverde badkamers van onze klanten. We hebben niet alleen landelijke badkamers die voorzien zijn van de laatste badkamertrends, maar we bieden ook alle andere badkamerstijlen aan. Daarnaast hebben we badkamers aan in alle kleuren en maten en voor alle budgetten. Zo is er altijd wel een badkamer die perfect past bij je wensen en behoeften.

Vragen over dit artikel?